Skandinavska bajka u Njujorku: US Open dočekao prvog Norvežanina u finalu!

 
  • 1

Kasper Rud pobedio Karena Hačanova i sebi potencijalno obezbedio prvo mesto na ATP listi od ponedeljka - ako pobedi u finalu ili ako Alkaraz izgubio u drugom polufinalu

Norveški teniser Kasper Rud prvi je finalista US Opena pošto je savladao Rusa Karena Hačanova u četiri seta (7:6, 6:2, 5:7, 6:2) posle tri sata igre u Njujorku, te je tako ispisao istoriju za svoju zemlju. Rud je prvi Norvežanin finalista njujorškog Grend Slema, a biće senzacionalni lider na ATP listi od ponedeljka ako se ispuni jedan od dva uslova - ako Alkaraz izgubi u drugom polufinalu ili Rud pobedi u velikom finalu.

Šta god da se desi, kakav god bio scenario, i da ne bude nijedan od pomenuta dva, veliki, ogroman rezultat napravio je ovaj momak koji u karijeri dosad ima osvojene samo turnire iz kategorije 250.

Istina, ovo mu je drugo Grend Slem finale ove godine, prethodno je igrao u Parizu i izgubio od Nadala, a sada će, možda, opet preko Španca tražiti najveći trofej u karijeri, ukoliko, naravno, "vunderkind" Alkaraz potuče još jedno veliko iznenađenje turnira Tijafoa.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Z

    10. septembar 2022 | 06:07

    Alkazar je dobio, mali je napunjen "vitaminima" :) Gadluk od finala, pih:(

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA