Alakaraz preživeo još jednu dramu na US Openu, u finalu juri istoriju

 
 ≫ 
  • 4

Rival će mu biti Kasper Rud

Španac Karlos Alakaraz plasirao se u svoje prvo Grend slem finale, pošto je u noći između petka i subote u polufinalu US Opena izbacio domaćeg tenisera Frensisa Tijafoa posle pet setova - 6-7, 6-3, 6-1, 6-7, 6-3!

Alakaraz se tako pridružio Pitu Samprasu i postao je drugi tinejdžer u Open Eri koji će igrati finale u Njujorku. Tamo će ga čekati Norvežanin Kasper Rud i pobednik tog meča postaće i prvi na ATP listi.

Ukoliko to bude Alkaraz, koji je protiv Tijafoa odigrao svoj treći uzastopni meč u pet setova, onda će postati i najmlađi prvi igrač u istoriji ATP liste (računajući od 1973. godine).

- U polufinalu Grend slema moraš da se boriš, da daš sve od sebe. Nije bitno da li se borimo pet ili šest sati. I Frensis je dao sve od sebe. Ovo je neverovatno - rekao je Alkaraz posle polufinala.

Prvi set doneo je samo tri prilike za brejk, dve za Alakaraza sredinom istog i jednu za Tijafoa u finišu - koja je ujedno i bila set lopta. Međutim, Amerikanac je na kraju u taj-brejku uradio sjajan posao i sa 8:6 je poveo sa 1:0 u setovima.

Alakaraz je u drugom pri rezultatu 2:2 vezao tri poena, zatim u jednom trenurku i odbranio mogući ribrejk Tijafoa, dok je u trećem bio dominantan i sa 6:1 je okrenuo rezultat u svoju korist.

Karlos Alkaraz Foto: AP/Tanjug

U četvrtom setu, tačnije na njegovom početku, smo videli seriju izgubljenih servisa. Po dva na obe strane i rezultat 3:3 u gemovima. Tijafo je st uveo u novi taj-brejk gde je ponovo pokazao čelične živce. U petom je već u prvom gemu izgubio servis, stigao da vrati brejk i još jednom poklekne, da bi Alakaraz osvojio treću meč loptu, ujedno i brejk, za plasman u finale,

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragojlo

    10. septembar 2022 | 08:11

    Svim srcem uz Ruda!!! Ovaj mali je tako antipatican, možda i gori od Nadala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA