Prevrat na pomolu, ipak nema nepravde za Novaka? Ako Vimbldon vrati Ruse i Beloruse, vraćaju mu se i bodovi!

 
 
 ≫ 
  • 15

Ovo bi moglo ponovo da dosta utiče na ATP listu

Predsednik ATP-a Andrea Gaudenci, izjavio je da bi ta organizacija vratila bodove Vimbldonu i skinula kaznu ukoliko Rusi i Belorusi budu mogli da igraju na tom Grend slemu.

Ovo bi moglo ponovo da dosta utiče na ATP listu, što bi Novaku Đokoviću znantno odgovoralo jer bi bio u prilici da brani svojih 2000 bodova koje je zaradio osvojivši prošle godine titulu.

Poznat je razlog zbog kojeg smo uklonili bodove sa Vimbldona. To je stvar poštenog odnosa i toga da nema diskriminacije kao odgovor na unilateralnu odluku Vimbldona koju ne smatramo ispravnom. Takva odluka trebalo je da se donese kolektivno, uz konsultacije svih sedam faktora u tenisu – rekao je Gaudenci za italijanske medije, a potom je dodao:

– Bili bi veoma srećni da vratimo bodove Vimbldonu. Ruski i beloruski teniseri su rekli da su spremni da potpišu izjave da niko od njih nije za rat.

Ovaj čvor bi se razvezao u korist Novaka, a lanac bi bio ovakav - Rusi i Belorusi bi potpisali, Vimbldon bi ih pustio da igraju, ATP bi vratio bodove Vimbldonu, Novak bi mogao da ih brani i ne bi mu se samo oduzeli kao što je sada slučaj, te bi mogao da se vrati na prvu poziciju ukoliko odbrani trofej.

Videćemo da li su bitni momenti pred nama i da li će nepravda ipak biti izbrisana.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Video: Pejić: "Moliću Vasa na kolenima da se ne penzioniše"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    12. jun 2022 | 18:20

    Sprdnja na kub. Da potpišu da nisu za rat jer oni kao jesu za rat pa će potpis... ha, ha. A onda ATP neće kazniti Vimbldon oduzimanjem bodova Noletu. Ajde lepo sad sve priznaj pa će ti moj brat Đura oprostiti što te tukao. Pa ovi su svi zreli za jedan Sarmat.

  • Atp

    12. jun 2022 | 18:46

    Da nisu englezi umesani, mozda ali mozda bi i poverovao

  • w

    12. jun 2022 | 19:09

    Ništa im ne verujem više.🤷‍♀️

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA