Endi Mari stao protiv Beretinija: Italijanski feniks se vratio posle tri meseca i osvojio titulu u Štutgartu

 
 ≫ 
  • 0

Pauza nije smetala Italijanu da odmah ode do kraja jednog turnira

Italijanski teniser Mateo Beretini pobednik je turnira u Štutgartu pošto je nakon tri duga seta uspeo da savlada prekaljenog i ponovo angažovanog Endija Marija - 6:4, 5:7, 6:3.

Beretini je preskočio čitavu sezonu na šljaci zbog povrede, te se dobro spremio za ono što je usledilo na travi, podlozi koju voli i na kojoj stvara redovno dobre rezultate.

Vimbldon se bliži, Mateo zna kako je igrati u finalu tog Grend slema, a ovo finale protiv probuđenog Endija mu je služilo kao generalna proba za ono što tek predstoji.

Meč je trajao dva sata i 35 minuta i Endi je imao oružja i znanja da ugrozi protivnika, ali mu je ponestalo snage da juri za Beretinijem koji je produžio krorak ka tituli.

Još od Indijan Velsa nije Italijan nastupao, propustio je sve na šljaci ukupno sa Rolan Garosom, ali se vratio na travu i došao do titule. 

Sa druge strane, oduševljava forma Endija Marija koji je u poslednje vreme počeo vrlo dobro da igra, iako se žalio na metalni kuk i da mu polako dolazi kraj.

Ovo finale je potvrda njegove dobre forme, pa se očekuje da ne bude samo nemi posmatrač Vimbldona, već da će pomrsiti račune mnogima.

Video: Đoković: Gubim 4.000 bodova bez prilike da ih branim zbog kancelarije i politike

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA