Rađanje novog čudovišta: Da li je Alkaraz veća opasnost za Novaka od Nadala, i za 1. mesto i za GS rekord?

 
 ≫ 
  • 13

Zastrašujuća partija mladog Španca pokrenula je novu temu u svetu tenisa

Karlos Alkaraz je ne samo budućnost, već i sadašnjost svetskog tenisa! Nestvarne partije mladog Španca, koji je u Madridu napunio 19 godina i osvojio pehar eliminisavši na putu ka trofeju i Rafaela Nadala i Novaka Đokovića i Aleksandera Zvereva.

Neverovatno igra ove sezone Alkaraz i trenutno je po partijama najbolji teniser sveta. Način na koje je pobedio Nadala, potom i Đokovića i na kraju Zvereva, pokrenuo je novu temu u svetu tenisa.

Da li je zapravo Karlos Alkaraz najveća pretnja Đokoviću i za predstojeći Rolan Garos, ali i za bitku za mesto broj 1, kao i za večni Grend slem rekord.

Jasno je da Nadal i Đoković još mogu da pariraju Alkarazu, pošto ni jedan ni drugi nisu još na vrhuncu forme, za razliku od mladog Španca koji je u naponu snage.

Ali, godine idu u u prilog Alkarazu, pred njim je najmanje 15 sezona gde može da igra vrhunski tenis, dok su Nadal i Đoković već veterani - Rafa uskoro puni 36, a Nole 35 godina i jasno je da neće još dugo moći da pariraju Alkarazu i da je penzionisanje neminovnost u narednih nekoliko sezona.

Đoković će svakako imati svoju šansu na Rolan Garosu, jer se vidi da podiže formu i do Pariza bi trebalo da bude na vrhuncu. Ipak, posle Madrida ga je Alkaraz preskočio kada su kvote u pitanju i Novak je pao na treće mesto po favoritima, a ispred nejga su "kralj i princ šljake".

Alkaraz je trenutno na 6. mestu na ATP listi i sada se u teniskom svetu samo jedno pitanje - kada će preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Realnost je da to može da uradi već do kraja ove godine. Novak Đoković će imati pakleno težak zadatak da sačuva prvo mesto, koje će biti na ispitu već u Rimu, gde mora da stigne bar do polufinala, kako bi zadržao prvo mesto.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

A onda mu sledi i Rolan Garos, gde brani titulu i gde će takođe prvo mesto biti na velikom ispitu.

Nole do kraja godine ima veliki broj bodova koji brani, dok Alkaraz gotovo na svakom turniru ima ogroman prostor za napredak i osvajanje bodova, a to su sva tri Grend slema (na US openu brani četvrtfinale i to je najveći broj bodova koji brani do kraja godine na nekom turniru).

Dakle, Novaku će do kraja godine sasvim sigurno biti ugroženo 1. mesto od Alkaraza, ukoliko Španac nastavi ovako da igra.

A kada pogledate sa kojom dominacijom je pobedio u finalu Madrida Aleksandera Zvereva, već sada može da se pretpostavi da će osvojiti pregršt Grend slem titula i da će imati veliku dominaciju.

Već sada je dominantan u odnosu na takozvanu "novu generaciju". Zvereva je preslišao u finalu Madrida, dok protiv Cicipasa već sada ima 3:0 u međusobnom skoru, uz pobede na tri velika turnira - na US Openu, u Majamiju i Barseloni.

Kada se Novak i Nadal sklone sa velike scene, na njoj će zablistati nova zvezda - Karlos Alkaraz, koji će imati pred sobom godine i godine da možda čak i nadmaši brojke koje su Nadal i Đoković dostigli, jer pitanje je kakvu će konkurenciju imati, a igra sjajno na svim podlogama i faktički će na svakom Grend slemu da bude favorit.

Iako Novak sada u Parizu juri večni rekord Rafaela Nadala, možda je veća pretnja upravo mladi Alkaraz. Odgovor na ovo ćemo dobiti u godinama koje su pred nama.

Video: Nije me briga ko je sa druge strane mreže Alkaraz ili Nadal

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Дража

    9. maj 2022 | 15:52

    Не трчите пред руду, да не буде к'о са Надалом, страдала колена са 25,па после стероиди...

  • Рус

    9. maj 2022 | 15:38

    Ehh..sl. godine ga nema nigde..

  • Mane

    9. maj 2022 | 15:58

    Polako ljudi, moze da bude ozbiljan videcemo ga na drugim podlogama...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA