Osuđena organizovana kriminalna grupa španskih tenisera: Šestorica nameštala mečeve!

 
 ≫ 
  • 0

Oni su procesuirani u okviru šireg slučaja protiv organizovanog kriminala

Šestorica španskih tenisera osuđeni su zbog nameštanja mečeva u kojima su bili akteri, izrečene su im višegodišnje kazne udaljavanje iz tenisa u rasponu od sedam do 22 godine, i uslovno na dve godine zatvora.

Oni su osuđeni u okviru šireg procesa protiv organizovanog kriminala.

- Ovaj slučaj bio je jedan od najznačajnijih infltriranja u tenis od strane organizovanog kriminala koji smo ikad videli - saopštila je Međunarodna služba za Integritet u tenisu.

Svi osuđeni teniseri izjasnili su se kao krivi pred Sudom.

Na spisku osuđenih tenisera su javnosti malo poznati Mark Fornel-Mestres, Horhe Marse-Vidri, Karlos Ortega, Haime Ortega, Markos Toralbo i Pedro Bernabe Franko, koji će osim suspenzije morati da plate po 450 evra, po presudi.

Daleko teže kazne izrekla im je federacija pod kojom su se odvijali mečevi za koje se kasnije ispostavilo da su režirani od strane ove grupe igrača. Organizacija ITIA je izrekla žestoke novčane kazne dvojici osuđenih, Fornelu-Mestresu, koji će morati da plati čak 250.000 evra, i Marse-Vidri, koji je oglobljen sa 15.000 evropskih novčanica.

Ostali igrači ukupno će morati da plate kaznu od 450.000 evra.

Svi nabrojani neće moći niti da igraju, niti da prisustvuju bilo kojem teniskom meču, niti će moći da treniraju pod okriljem nacionalne teniske federacije, niti na međunarodnom nivou, sve dok im je na snazi izrečena suspenzija.

Od pomenutih, Fornel-Mestres je svojevremeno bio najbolje plasiran na 236. mestu liste svetskih tensiera, i to 2007. godine, a u karijeri je osvojio dva Čelindžera.

- Ovakvom presudom poslata je snažna poruka da je nameštanje mečeva krivično delo koje se tretira kao kriminalna aktivnost - izjavio je šef ITIA federacije Džoni Grej.

- Pozdravljamo podršku agencija za sprovođenje zakona i krivično gonjenje čitavih kriminalnih mreža, a ne samo igrača koji su direktni izvršioci - poručio je Grej.

(Telegraf.rs)

Video: Igor Rakočević o Nikoli Jokiću, Partizanu i Zvezdi u NBA ligi: "To je san svakog navijača"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA