Ko je Karlos Alkaraz, čudo koje je idući Novakov rival? Roditelji mu nisu dali da kupi auto, idol mu je Nadal

 
  • 12

Karlos Alkaraz je momak o kojem će se tek govoriti u svetu tenisa

Na raskršću dve generacije, došlo je do sudara zvezda. Sa jedne strane čovek koji na svom kontu ima 20 titula na Grend slem turnirima i još bezbroj na turnirima Masters serije, a sa druge dečak kojem se planiraju slične visine u budućnosti.

Novak Đoković pred sobom ima čudo od deteta, dečaka koji je sa svojih 19 godina na isti dan "kročio" među deset najboljih igrača sveta kad i Rafael Nadal pre više od decenije i po. Karlos Alkaraz je na putu do okršaja sa najboljim reketom sveta na prethodnom koraku počistio upravo slavnog Španca.

Dečak koji dolazi iz malog grada po imenu Vilena nadomak Valensije sa svega nešto više od 30.000 stanovnika stigao je do naslovnih stranica svetske štampe velikom brzinom. Pravu eksploziju doživeo je od početka ove sezone, pa ne čudi što ga već na Rolan Garosu mnoge kladionice vide kao potencijalnog osvajača Grend slema.

Do sada u karijeri na ATP turu ima uspešnost od 73,4% što je prilično impresivno za dečaka koji je tek pre godinu dana postao punoletan, a koji je pre dva dana proslavio svoj 19. rođendan. Od ponedeljka će ostvariti svoj najbolji renking u karijeri, pošto će zauzeti 6. mesto na ATP listi. Ne bi bilo nimalo čudno da ga do kraja godine vidimo i na pobedničkom podijumu, ako ga zaobiđu povrede.

Karlos Alkaraz Foto: Tanjug/AP

Ne voli da ga zovu Karlos, otac i majka mu nisu dopustili da kupi automobil nakon što je osvojio turnir u Barseloni

Za Karlosa Alkaraza ispričane su brojne zanimljive priče. Prosto je neverovatno da je jedan takav dečak za tako kratko vreme uspeo da se digne u teniska "nebesa". On sam, tako, ne voli da ga zovu po imenu, jer ga to asocira na to da je nešto krivo uradio. Umesto toga, insistira na nadimcima "Karlitos" ili "Čarli".

Ono što je takođe i više nego interesantno jeste da mu otac i majka nisu dopustili da "poleti" onog momenta kada je nedavno u Barseloni pred domaćom španskom publikom osvojio titulu tako što je u jednom danu pobedio u dva neverovatna meča.

Prvo je sa povredom u rano jutro posle tri sata borbe i velike muke dobio Aleksa de Minora, da bi zatim samo nekoliko sati kasnije uspeo da se oporavi neverovatnom brzinom i da svež kao dren na leđa baci i sunarodnika, Pabla Karenja-Bustu.

Logično, za taj podvig dobio je i prvu ozbiljniju sumu novca koju je želeo da investira u automobil, ali su ga roditelji sprečili u toj nameri, ne dozvolivši mu da "odreši kesu", već su ga naterali da sačeka i da se fokusira isključivo na tenis.

- Kada se vratim kući zaboravim da sam profesionalni teniser. Dolazim kao potpuno normalan dečak. Novac? Moji roditelji se bave time. Ako treba da kupim sebi nešto od rekvizita za golf, to je potpuno normalno. Ali i dalje se borim sa njima da mi dopuste da kupim automobil.

Novak Đoković i Karlos Alkaraz Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Pred sam početak pojede pastu sa kakao kremom, devojka mu je profesionalna teniserka, idol mu je Nadal

Svi teniseri imaju i poseban način ishrane, pa ne čudi što i Karlos Alkaraz detaljno vodi računa o svojoj liniji i zdravlju. U jednom intervjuu za "El Hormigero" istakao je kako se hrani veče pre i na dan meča.

- Uveče obično pojedem pirinač sa ribom. Onda na oko sat i po vremena pred početak meča uzmem pastu sa 100% kakao krema. Urme i maslinovo ulje daju mi dodatnu energiju.

Kako to obično biva, njegova devojka takođe dolazi iz sveta tenisa. Marija Gonzales Himenez je čak tri godine starija od Karlitosa i ima 22 godine, međutim Alkaraz nikada nije izlazio u javnost i pričao o njihovoj vezi, tako da se o njoj samoj zaista malo zna sem poneke fotografije na društvenim mrežama.

Međutim, ono što je odavno poznato jeste da je idol Karlosa Alkaraza još od mlađih dana teniser kojeg će, ako sve bude išlo po planu, ovaj mladi dečak i naslediti. Naravno, reč je o Rafaelu Nadalu, kojeg je Čarli savladao sinoć posle ogromne borbe u tri seta.

Nekoliko puta je to naglašavao u razgovorima sa medijima, a baš pred njihov jučerašnji međusobni okršaj na društvenim mrežama je isplivala njihova fotografija iz mlađih dana na kojoj se vidi maleni Karlos kako sa širokim osmehom stoji pored Nadala.

Video: Alka(t)raz za Nadala: Mladi Španac srušio kralja šljake

(Telegraf.rs)

Video: Igor Rakočević o Nikoli Jokiću, Partizanu i Zvezdi u NBA ligi: "To je san svakog navijača"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bojan

    7. maj 2022 | 13:29

    Novak sa 19 je bio 3-ći na svetu i sa jednom Grend slem titulom,tako da pssssst…..

  • Brk

    7. maj 2022 | 12:11

    Dobro je sine,sad sedi i uci,mozda jednog dana dosegnes visine Mareja ili Conge....ti si samo jos jedna zvezdica koja će ostaviti mali trag na teniskom nebu kao i ostale mlade zvezdice,nikakav spektakl.

  • Даца

    7. maj 2022 | 13:45

    Ноле, молим те постави их опет све на место... Предуго ово већ све траје...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA