Nadal eliminisan! Alkaraz sprečio klasik Novaka i Rafe u Madridu, kralj šljake pao na kolena pred princa!

 
 
 ≫ 
  • 13

Rafa nije mogao da slomi svog naslednika i zakaže klasika sa Novakom

Španija je videla kako princ uzima krunu kralju! Tribine na Mastersu u Madridu nisu bile sigurne za koga da navijaju, a dobile su veliki okršaj dve generacije u kojem je Karlos Alkaraz na kraju slavio protiv Rafaela Nadala u tri seta 6:2, 1:6, 6:3 i plasirao se u polufinale turnira gde će igrati protiv Novaka Đokovića!

Ovaj meč se može gledati u tri dela: prvi - sigurne igre Alkaraza, drugi - pad Karlosa i uzdizanje Rafe, te treći - pokazne vežbe kako se iz mladića kroji sudbina pravog čoveka.

Kakvu klasu je pokazao teniski princ Španije, a poslednji poen je onaj koji će se verovatno vrteti na svim reklamama "belog" sporta u budućnosti.

Okršaj je trajao dva sata i 17 minuta, a činilo se da će Nadal uspeti da preokrene nakon uzimanja drugog seta.

Od samog starta, Alkaraz je dobio ubrzanje, ušao u borbu prsa u prsa, te sa tri brejka osvojio prvi set i najavio veliku primopredaju krune.

Ipak, sve se menja u drugom setu, Karlos pada na šljaku nakon jednog poena, ide na previjanje i tako gubi ritam.

Sve to je iskoristio Nadal koji je stigao do brejka za 3:1, pa ga ni novi prekid, zbog intervencije lekarske ekipe na tribinama, nije poremetio. Veoma lako je poravnao i uveo priču u konačnu borbu gde se sigurno nije nadao datom odgovoru.

Za čitavog trećeg seta, stariji Španac na terenu nije uspeo ni do djusa, a kamoli do brejk lopte, dok je pretrpeo težak brejk u četvrtom gemu sa nulom (3:1).

Na kraju, to je i prevagnulo, a Alkaraz je ljubomorno sačuvao stečenu prednost i otišao direktno na megdan Novaku sa kojim je trenirao na startu Mastersa.

Ko bude bolji, ide u finale i borbu za titulu. Videćemo koliko mladi Španac može protiv broja 1 koji je, čini se, uhvatio zalet.

Video: Ovako je Đoković razbio Hurkača za polufinale Madrida

(Telegraf.rs)

Video: Zvezda dala još jedan gol: Crveno beli vode 2:0

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA