≫ 

Miša gazi sve pred sobom! Kecmanović u polufinalu Minhena, Gruzin osetio potpuno ubrzanje!

Ovo je njegova godina!

  • 3
Miomir Kecmanović Foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u polufinale turnira u Minhenu nakon što je u dva seta bio bolji od Nikoloza Basilašvilija iz Gruzije - 7:6(5), 6:2.

Kecmanović je pitanje pobednika rešio za nešto manje od sat i po vremena, a Top 20 igrač nije imao nikakvih šansi u drugom setu protiv srpskog asa koji je još jednom dokazao da je u velikom naletu.

Nakon četvrtfinala u Majamiju i Indijan Velsu, te tesnog poraza u tri seta od Novaka Đokovića na Serbia Openu, Miša je nastavio put uspeha i savladao Basilašvilija koji je totalno potonuo nakon taj-brejka prvog seta.

Nije mogao Gruzin da se bori protiv servisa Kecmanovića, "popio" je 10 asova, a sam nije uspevao da kontroliše svoj prvi udarac koji ga je izdao pogotovo u drugom setu.

Miša je u dva navrata morao da se vraća u prvu deonicu, dva puta je odmah nakon pretrpljenog brejka odgovarao ribrejkom, a onda je u taj-brejku sa 1:4 uspeo da se vrati i preokrene na 5:4. To je poljuljalo Basilašvilija koji nije uspeo da se oporavi i da se održi na površini.

To mu je bio početak kraja, jer je srpski teniser lako sačuvao svoj servis u nastavku, dva puta lako oduzeo protivnikov, te zaključio još jednu lepu priču.

Još dva koraka su mu ostala do ATP titule u Minhenu, a na prvom će se boriti protiv pobednika duela Kaspera Ruda i Botika Van De Zandšlupa.

Video: Novak trenira u Crnoj Gori: Žestoko spremanje za Madrid uz maksimalnu motivaciju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA