≫ 

Švajcarci ponovo šokiraju: "Novak Đoković se sprema da bojkotuje Vimbldon"

List izbosi tvrdnje na osnovu izjava Nikole Pilića

  • 11
Tenis Vimbldon finale Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

Čelnici Vimbldona odlučili su da zabrane ruskim i beloruskim teniserima učešće na trećem grend slemu sezone, a ova odluka podigla je veliku boru u teniskom svetu. 

Tako je švajcarski "Blik" otišao i korak dalje i u vezi sa ovom temom objavio tekst "Novak Đoković se sprema da bojkotuje Vuimbldon", u kojem navode da bi Novak trebalo da razmisli o učešću na ovom turniru, i dodaje da Nikola Pilić savetovao svetskom broju 1 da se ne pojavi na ovom turniru!

- Suspenzija ruskih i beloruskih tenisera sa Vimbldona izazvala je ozbiljne reakcije. Sada i Novak Đoković preispituje svoje učešće. Moglo bi da dođe do bojkota od strane najboljeg tenisera na svetu. To kaže srpski trener Nikola Pilić. I pozivaju se na njegovu izjavu da bi teniseri trebalo da podignu glas, stanu uz svoje ruske i beloruske kolege i tako vide reakciju Vimbldona - to sve stoji u tekstu švajcarskog Blika - stoji u tekstua "Blik"-a.

Novak bi u Londonu trebalo da brani titulu osvojenu prošle godine, a i na ovogodišnjem Serbia Openu jasno je izneo svoj stav i istupio protiv isključivanja tenisera sa Vimbldona na političkoj osnovi.

- Kada kažem politika, ima je u sportu. Rukovodeća tela i organizacije, strukture su tu. Politika je generalan termin. Ne valja kada se politika na višem nivou meša u naš sport. Stojim pri onome što sam rekao, nema potrebe za suspenzijom sportista, posebno tenisera. Ne vidim kako oni doprinose bilo čemu što se dešava u ratu. U tenisu imamo pravilo da nema diskriminacije: Pravilo je da se igra po rankingu, ne nacionalnosti. Vimbldon je to prekršio. ATP i PTPA su izašli sa izjavama, a ja sam to podržao - rekao je Novak.

Video: Đoković o sankcijama Rusima: Znam kako im je, osećali smo se izopšteni deset godina

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mm

    29. april 2022 | 12:25

    Ko je bojkotovao, turnir u Australiji, kad je Novak bio u pritvoru? Niko, niko a pogotovo ne Mededev.Svi rusi su se radovali.

  • Zvezda

    29. april 2022 | 12:08

    A sto da ga bojkotuje ko je od njih bojkotovao Australiju kada su onako otjerali Novaka na najgnusniji nacin

  • Xxxl

    29. april 2022 | 12:17

    Igraj mi nemamo ništa sa tim i oni su igrali kad su naši bili pod sankcijama.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA