≫ 

"Teška grupa, Španija ima vrhunske igrače": Selektor Troicki zabrinut posle žreba za Dejvis Kup

Srbija će igrati u Grupi B

  • 4
Viktor Troicki Foto: TSS

Žreb za grupnu fazu finalnog turnira Svetske grupe Dejvis kupa 2022. koja je na programu od 14. do 18. septembra u četiri grada domaćina (Glazgov, Bolonja, Hamburg i Valensija), održan je danas u Malagi gde će se 21. do 27. novembra 2022. održati nokaut faza nakon koje će biti poznat šampion Dejvis kup takmičenja za ovu godinu.

Zajedno sa našom reprezentacijom u okviru Grupe B za plasman u finalnu nedelju u Malagi boriće se timovi: Španije, Kanade i Južne Koreje. Posle žreba, selektor Dejvis kup selekcije Srbije Viktor Troicki žje istakao da je grupa u kojoj igra Srbija teška.

- Tešku grupu smo dobili, definitivno dva jaka nosioca. Španija ima vrhunske igrače, pored Nadala i Alkaraza tu je i Bautista, Karenjo Busta, možda najjača reprezentacija trenutno. Takođe Kanada ako su u punom sastavu sa Šapovalovim i Ože Alijasimom je izuzetno jaka selekcija, igrali su finale pre dve godine, sigurno da neće biti lako. Ali i mi ako smo u punom sastavu, ako su svi momci zdravi i ako su u formi mislim da imamo jedan od jačih timova i smatram da možemo daleko da doguramo. Do septembra ima još da se igra i da igrači dignu forme, videćemo kako će se svi osećati, dobili smo rivale i možemo polako već da se spremamo za grupnu fazu u septembru u Valensiji. Dve ekipe prolaze dalje i nadam se da ćemo uspeti da prebrodimo tu grupnu fazu, ali neće biti lako definitivno – istakao je selektor Troicki.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bj

    26. april 2022 | 16:26

    Selektor Troicki...🤣🤣🤣🤣

  • Dzoni Inglis

    26. april 2022 | 19:00

    Hahahahahahahaha selektor….. pa ovaj ne moze ds vodi ni selekciju zgrade u kojoj zivi!!!

  • Chriss23

    26. april 2022 | 17:13

    Ja se javljam dobrovoljno da budem selektor sahofske reprezentacije. Znam da poredjam figure na tablu. Ako zafali, tu sam za reprezentaciju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA