Srbija pobedila Tursku 2:0 i zakazala majstoricu sa Hrvatskom

 
 ≫ 
  • 0

Novi uspeh srpskih teniserki

Najbolji srpski ženski seniorski tim nalazi se na korak od plasmana u plej of za popunu Svetske grupe Bili Džin King kupa. Srbija je plasman u mini plej-of izborila pobedom nad selekcijom domaćina Turskom odmah nakon singl susreta 2:0.

Bili Džin King kup selekcija Srbije u sastavu: Aleksandra Krunić, Dejana Radanović, Elena Milovanović, Lola Radivojević predvođena selektorom Dušanom Vemićem u Grupi A pobedila je Estoniju, Dansku i Tursku, jedini meč izgubljen je od Mađarske nakon dubla. Sve ovo Srbiji je donelo drugo mesto u grupi i time plasman u mini plej of u Antaliji koji je na programu 16. aprila i u kome se sastaju dve drugoplasirane ekipe iz Grupe A i Grupe B.

Drugoplasirana ekipa iz Grupe B je Hrvatska sa kojom će se Srbija boriti za pobedu koja donosi plej of meč koji je na programu u novembru 2022. i u kome će se pobednik boriti za plasman u Svetsku grupu.

Prvi singl poen našoj zemlji i ujedno prvu pobedu u nacionalnom dresu Bili Džin King kup takmičenja donela je velika nada srpskog tenisa 17-godišnja Lola Radivojević savladavši Ajlu Aksu 6:4, 6:4.

Lola Radivojević Foto: TSS

- Osećam se neverovatno, jako sam ponosna na sebe što sam dobila svoj prvi meč u Bili Džin King kupu. Dala sam sto posto od sebe i znala sam da je ovasj meč jako važan za nas kao tim I dobro sam se borila sa pritiskom, bila sam mirna u važnim trenucima i to je bilo odlučujuće. U meč sam ušla malo stegnuto, kasnije sam se opustila i vodila igru, bila agresivna. Na kraju prvog seta sam malo stala, ali sam kasnije počela da igram agresivnije i opet da vodim igru. Drugi set je bio odličan do 3:0 kada sam malo čekala da protivnica pogrešiumesto da ja vodim incijativu, što je ona iskoristila, ali kada je bilo najvažnije odigrala sam čvrsto i odlučno i to je odlučilo pobedu – rekla je Lola Radivojević.

Usledio je susret prvih tabli oba tima u kome je naša najbolja teniserka Aleksandra Krunić savladala Ipek Oz 6:7(6), 6:0, 6:2. Bio je ovo osmi meč za Krunić u pet dana takmičenja u Turskoj i sedma pobeda. Sve svoje singl susrete u Grupi A Aleksandra je pobedila i potvrdila svetsku klasu.

Direktan plasman u novembarski plej of izborili su pobednici grupa u Antaliji, selekcije Slovenije i Mađarske.

Video: Miomir Kecmanović za Telegraf o tome da li bi pobedio Đokovića na Serbia openu

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos u neverici kad su Delije podigle koreografiju

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA