Đoković i dalje prvi na svetu: Novak dominira bez ispaljenog metka, Monte Karlo služi za još veći beg

 
  • 4

Uz Medvedeva, Rafael Nadal je takođe odlučio da preskoči takmičenje u Kneževini, a zauzima 4. poziciju sveta

Novak Đoković započeo je i 365. nedelju na vrhu ATP liste, a primat u svetskom tenisu drži i pored toga što je ove sezone odigrao samo jedan turnir, i to onaj u Dubaiju.

Poslužila je srpskog asa loša situacija Danila Medvedeva koji je samo na trenutke uspeo da ga smeni, iako je igrao "brdo" takmičenja, ali je ostao 10 bodova iza Noleta.

Sada je Novak na 8.420 bodova, dok je Rus na 8.410, a prati ih Saša Zverev koji će učestvovati na predstojećem Monte Karlu.

Uz Medvedeva, Rafael Nadal je takođe odlučio da preskoči takmičenje u Kneževini, a zauzima 4. poziciju sveta.

Nakon Španca, tu su još Stefanos Cicipas, branilac titule u Monte Karlu, te Mateo Beretini, Kasper Rud, Andrej Rubljov i Feliks Ože Aliasim.

Na kraju, kolonu Top 10 igrača zaključuje Kameron Nori iz Velike Britanije koji već duži period ima konstantne rezultate.

Što se tiče drugih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je i ovog ponedeljka na 38. poziciji ATP liste, Filip Krajinović je 39, Dušan Lajović 49, a Laslo Đere 62. na svetu.

Kecmanović je taj koji je u velikom naletu nakon američke ture, a ukoliko bi ostvario dobre rezultate na šljaci, mogli bi možda i brzo da ga vidimo u Top 20.

Video: Troicki: Ne znam da li će bilo koja generacija dostići ono što su Novak, Rafa i Rodžer

(Telegraf.rs)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA