Špansko čudo preti Novaku, Rafi i Rodžeru: Želim da budem najbolji i svetski broj 1

 
  • 13

Alkaraz je motivisan da bude najbolji teniser sveta

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odigrao je samo tri meča ove sezone na ATP turniru u Dohi, Rafael Nadal je odlično startovao, ali se povredio i trenutno ne igra, baš kao i Rodžer Federer, a ovu situaciju žele da iskoriste mladi teniseri.

Jedan od njih je prava teniska senzacija i trenutno možda i najpopularniji mladi igrač planete Karlos Alkaraz. Ovaj mladi osamnaestogodišnji Španac krči svoj put ka Top 10 na ATP listi, a od 19 sati protiv Kaspera Ruda finale Majamija.

Naravno, njegova motivacija je velika, pa tako želi da bude prvi na svetu i ozbiljno zapreti velikanima koji su na vrhu petnaestak godina. Alkaraza mnogi porede sa Nadalom, od kog je puno naučio.

-Taj meč sa Rafom Nadalom bio je sjajan. Igrao sam odlično protiv njega. Ipak, naučio sam kako se igra u polufinalu jednog mastersa. To mi je bio prvi put, tako da sam sada u drugom znao kako da budem bolji nego tada. Bilo je drugačije, ali što se tiče nerava, teških momenata, definitivno sam bio bolji ovde u Majamiju - kaže Alkaras.

On je potvrdio da će u junu igrati i na turniru na travi u Londonu, na terenima Kvins kluba. Ali i da ima jasnu fiksaciju da što pre postane svetski teniser broj jedan.

- Moj san je da postanem broj jedan i to mi je velika motivacija. Da bih ostvario snove, radim naporno svakodnevno.

Poručio je i da zna kako se dolazi do najvećih uspeha.

- Ostani pozitivan sve vreme, čak i kad stvari ne idu na tvoju stranu. Moraš uvek da budeš pozitivan i uveren da stvari mogu da se promene - zaključio je teniser iz Mursije.

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    3. april 2022 | 10:03

    I vreme je da neko mladji zameni 3 musketara Noleta, Rodzera i Nadala, ali osvoje 1-2 GS i onda ih nema. Teniseri kao TENISKI KRALJ Djokovic se nece pojaviti decenijama. Kazem TENISKI KRALJ zbog toga sto su mu na sve nacine uskracivali da osvaja i bude danas teniser sa vise od 25 titula. Njegov rekord u nedeljama na vrhu nece moci da obore ni u video igrici. Pored toga ima jos i pregrst rekorda koji su nedostizni bilo kom teniseru.

  • Sneki

    3. april 2022 | 10:18

    Jedva si izašao na kraj sa Kecmanovicem a ti se već osilio, Aj ne lupetaj!

  • 534

    3. april 2022 | 09:38

    Jel on čuo za onog što je želeo da bude kapetan bele lađe? Polako sinak, ima ko to još može da bude. Sedi, čekaj. Kad nema mačke....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA