Dolgopolov traži potpuno izbacivanje ruskih tenisera: "Te poruke čujemo na izboru za Mis ili dodeli Oskara"

 
  • 12

Nezadovoljan je Ukrajinac što se Medvedev, Rubljov, Kačanov i ostali i dalje nadmeću na turnirima

Zbog haosa koji vlada na istoku Evrope i nešto nategnutije situacije na granici Rusije i Ukrajine, mnogobrojni sportisti iz najveće zemlje na planeti uskraćeni su da nastupaju na zvaničnim takmičenjima. Njihovi klubovi su izbačeni iz Evrolige, reprezentacija i timovi su suspendovani i iz FIFA i UEFA takmičenja, a iz dana u dan stižu pritisci da se neka vrsta zabrane uvede i za tenisere i teniserke.

Podsetimo, ATP je tražio od ruskih tenisera da sa svojih društvenih mreža ukinu zastave Rusije, te da nastupaju pod zastavom tamošnje Teniske federacije, a ne pod zastavom same zemlje.

Tako su se Andrej Rubljov, Danil Medvedev i Karen Kačanov našli u nekoj vrsti nebranog grožđa, baš kao i njihovi sunarodnici. Međutim, ukrajinski teniseri, bivši i sadašnji traže da im se uopšte ne dopusti da se takmiče dok se sukob ne smiri. Najglasniji je Aleksandar Dolgopolov.

- Pustili su ih da igraju samo zato što su rekli da su protiv rata. Mislim da to nije dovoljno - rekao je tako Dolgopolov, koji se trenutno nalazi na zoni dejstva u Ukrajini.

Ističe da poznaje sve njih, ali da misli da bi morali da se javno distanciraju od svega što se dešava u njihovoj zemlji trenutno.

- Znam te momke i lično. Protiv Danila sam i igrao. Oni su dobri, ne želim da ih vređam, ali Rusiji treba zabraniti bilo kakvo učešće u sportskim i kulturnim događajima. Svaki Rus je odgovaran za njihovu Vladu i predsednika. To što su im sklonili zastave, znamo da ne menja ništa.

U međuvremenu se pojavila informacija da bi Danilu Medvedevu moglo da bude i zabranjeno učešće na predstojećem Vimbldonu, ako se ne odrekne stavova predsednika Rusije, Vladimira Putina. Sa druge strane, ni to nije dovoljno za Aleksandra Dolgopolova.

- Već sam pričao sa ATP, rekao sam da su previše pasivni. Nije dovoljno reći da je neko protiv rata. To čujemo na izboru za Mis sveta ili na dodeli Oskara - rekao je Dolgopolov.

Video: Američki atletičari oduševljeni Beogradom: Došli smo ovde po zlatne medalje

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NBG

    17. mart 2022 | 17:00

    Nije dovoljno što su protiv rata?! A šta treba da bi ti i tebi slični bili zadovoljni?! Da im odrubite glave što su Rusi? Strašno... I Srbi su bili protiv rata kad su nam bombe bacali na glavu, pa su im opet zabranjivana takmičenja. Licemerje!

  • Dragan

    17. mart 2022 | 17:15

    Pa izadji na teren ,uzmi reket pa izbaci nekog Rusa kada si toliko jak.

  • rezim

    17. mart 2022 | 17:40

    hitler je mala beba za ove danas..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA