Nadal titulom u Indijan Velsu žestoko prilazi Đokoviću, Kecmanović sa peharom nadomak Top 20

 
  • 7

Situacija će biti dosta jasnija kada se završe četvrtfinalni parovi, a pred Rafom je veliki okršaj sa Kirjosom

Poznati su svi četvrtfinalni parovi Mastersa u Indijan Velsu - goreće u duelu Rafaela Nadala i Nika Kirjosa, a svoj put ka četiri najbolja tražiće i srpski teniser Miomir Kecmanović koji igra protiv Tejlora Frica. Zavisno od događaja, neko će dobro profitirati i napredovati, dok se Novak Đoković verovatno nada da to neće biti Rafa koji bi znatno smanjio razliku u odnosu na vrh ATP liste.

Ukoliko bi Nadal osvojio Indijan Vels, prišao bi na samo manje od 1000 bodova od Novaka, što je jako neugodno pred predstojeći Masters u Majamiju, gde Nole ne može da učestvuje, te onaj u Monte Karlu gde bi negativnim spletom okolnosti Španac mogao i do prvog mesta.

Ipak, to su za sada samo mogućnosti, a Nadal sigurno razmišlja već o tituli koja bi u istom momentu omogućila skok na treće mesto sveta.

Miomir Kecmanović je na tabeli uživo trenutno na 48. poziciji, a veliko iznenađenje i osvajanje turnira u Kaliforniji bi ga odbacilo na rub Top 20 zone. To bi zavisilo i od rezultata nekih ostalih parova, te samog Grigora Dimitrova koji je isto izvan najboljih 20, ali bi sa peharom mogao da se nađe u tom odabranom društvu.

Situacija će biti dosta jasnija kada se završe četvrtfinalni parovi, a pred Rafom je veliki okršaj sa Kirjosom koji izgleda raspoloženo i napredovao bi skoro do Top 30 ukoliko osvoji Indijan Vels. Svi imaju svoje želje, a videćemo ko će ih ispuniti.

Četvrtfinalni parovi Indijan Velsa:

Nadal - Kirjos

Alkaraz - Nori

Kecmanović - Fric

Rubljov - Dimitrov

Video: Đorđe Đoković: Uz Novaka i Tima pregovaramo sa još jednim Gren slem šampionom i igračem iz Top 10

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA