Mladi Kinez napravio najveće iznenađenje na Indijan Velsu: "Novakov tenis mi je omiljen"

 
 ≫ 
  • 0

Iako je van 500 najboljih tenisera sveta uspeo je da se plasira u glavni žreb prvog ovogodišnjeg Mastersa

Žunčeng Šang, 17- godišnji kineski turnir, napravio je ogromno iznenađenje u kvalifikacijama za Indijan Vels. On se plasirao u glavni žreb "petog Grend slema" nakon kvalifikacija i to je učinio bez izgubljenog seta.

Šang je tako dobio specijalnu pozivinicu za kvalifikacije u Kaliforniji. U prvom kolu je bio bolji od devetog nosioca Fransiska Serundola sa 7:6, 6:4, dok je u drugom kolu za protivnika imao Matsa Morenga, protiv kog je dobio prvi set sa 6:3, a nakon toga je usledila predaja nemačkog tenisera.

Šang je tako postao prvi kineski teniser koji je ušao u glavni žreb Indijan Velsa i najmlađi teniser u glavnom žrebu nekog Mastersa još od 2003. godine i 16-godišnjeg Rafaela Nadala. Upravo sa Nadalom mladi Kinez ima jako veliku sličnost, pošto obojica igraju levom rukom. Međutim, Šang kaže da mu se najviše sviđa stil igre Novaka Đokovića.

- Mislim da je moj stil tenisa sličan Novaku Đokoviću. Njegov tenis mi je omiljen na ATP turu. Takođe sam i veliki fan Rafaela Nadala jer igram levom rukom - rekao je Šang.

On će za protivnika u prvom kolu Indijan Velsa imati španskog tenisera Haume Munara.

Video: Novak i Jelena zagrljeni plešu uz domaći hit: Teniser ponovo u provodu

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA