Zverev o nesportskom ponašanju: "Sramota me je, zaslužujem kaznu ako ponovim"

 
 ≫ 
  • 1

Nemac se kaje zbog udaranja reketom u stolicu glavnog sudije u Akapulku

Mnogo se govorilo o Aleksandru Zverevu prethodnih 15 dana, i to uglavnom u negativnom kontekstu. Ceo teniski svet uzdrmao je snimak iz Akapulka, gde je nemački teniser iznerviran sudijskim odlukama na kraju meča besno udarao reketom u sudijsku stolicu. Sada se izvinio i okarakterisao taj potez kao najgori trenutak u njegovom životu.

Neki teniski stručnjaci, među kojima je i Mats Vilander, smatraju da je kazna koju je Zverev dobio previše blaga i da bi trebalo i da mu se zabrani učešće na turnirima određen period.

Zverev je pred početak "petog Grend slem" turnira u sezoni govorio o toj situaciji i istakao da ga je sramota.

- I dalje me je sramota. Nije mi nimalo prijatno kada se pojavim u svlačionici, osećaj nije nimalo lep. Ipak, svi mi pravimo greške. I ja sam ljudsko biće - rekao je Zverev, pa dodao da obećava da tako nešto neće nikada više ponoviti.

Ukoliko se ipak ponovi neka slična situacija u narednih godinu dana, suočiće se sa zabranom nastupa na turnirima, s obzirom da će u tom periodu biti pod "uslovnom kaznom".

- Mogu da garantujem da se to neće nikada više ponoviti. To je definitivno najgori momenat mog života i moje karijere generalno. Ako to opet uradim, imaju pravo da me kazne, to je prosto. Ukoliko to opet uradim, to znači da nisam ništa naučio. Svako u životu zaslužuje drugu šansu, ali ako ponavljate greške, to znači da niste ništa naučili.

Dodao je Nemac i da je počeo da meditira, ali i da pored reakcije koju je imao nije želeo da povredi sudiju.

- Počeo sam i sa meditacijama. Nisam prvi i sigurno neću biti ni poslednji koji radi nešto loše na terenu. Znam kakav sam i ovo se neće odraziti na mene. Prethodnog dana sam igrao do pet ujutro, istog dana kada sam morao da igram i dubl. Neko sam ko daje sve na terenu, verujem da bi se mnogo top igrača pojavilo na terenu u dublu i ako bi izgubili, ne bi im teško palo. Nikada ne bih fizički povredio bilo koga.

Masters u Indijan Velsu počinje 10. marta, a Aleksandar Zverev je postavljen za trećeg nosioca.

Video: Zverev suspendovan sa ATP tura: Dobio uslovnu kaznu od godinu dana

(Telegraf.rs)

Video: Dok je pomoćni trener OFK Beograda davao izjavu sa tribina čulo se "Šamrok Stanoje, Šamrok Stanoje"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA