Vilander oštar prema Zverevu: "Prvo da prođe proces rehabilitacije, pa onda može na teren"

 
  • 1

Nepromišljen potez nemačkog tenisera naišao je na osudu među čitavim svetom tenisa

Nemački teniser Aleksandar Zverev diskvalifikovan je sa turnira u Akapulku prethodne sedmice, pošto je isfrustriran sudijskom odlukom udarao reketom o stolicu glavnog sudije i to mesto nedaleko od nogu arbitra koji je sedeo u stolici. Iako mu je ATP izrekao maksimalnu kaznu, Mats Vilander smatra da je to malo.

Nemački teniser je od strane ATP-a kažnjen gubljenjem osvojenih bodova koje je osvojio u Akapulku, kako u singlu tako i u dublu, kao i oduzimanjem celokupnog nagradnog fonda iz Meksika, a moraće da plati i 40.000 evra.

Iako se Zverev nakon meča izvinio glavnom sudiji, ATP mu je izrekao maksimalnu moguću kaznu, a Mats Vilander smatra da bi nemački teniser trebalo da prođe proces rehabilitacije pre nego se vrati na teren.

- Ukoliko igrač razbije reket udarajući sudijsku stolicu i doslovno nekoliko centimetara od noge arbitra, trebalo bi mu zabraniti da se pojavi na teniskom terenu dok ne prođe proces rehabilitacije - rekao je Vilander.

Bivši švedski teniser je čak i za to da Zverev dobije zabranu igranja na tri ili šest meseci, jer po njegovom mišljenju novčana kazna nikako nije dovoljna.

Video: Zverev na strani svog prijatelja Novaka: Imao je vizu, zar ne? Sigurno ne bi putovao ovamo na sreću!

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan

    4. mart 2022 | 11:06

    Ja bih na tu rehabilitaciju poslao sve iz prvih deset osim Nadala,bar do kraja karijere " bikceta" .

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA