Uz Đokovića i Duma, predlog za rusko-srpski turnir: "Dajemo mu našu iskrenu, bratsku podršku"

 
 ≫ 
  • 6

Poslanik iz ruskog parlamenta izrazio je nadu da bi moglo da dođe do saradnje početkom marta

Najbolji srpski teniser, Novak Đoković ostavio je iza sebe sva dešavanja sa ovogodišnjeg Australijan opena i polako se sprema za put u Dubai, gde će prvi put zaigrati od početka kalendarske godine. Mnogi i dalje pružaju podršku Noletu i skoro mesec dana nakon nemilih događaja.

Tako je sada podrška stigla iz najvišeg zakonodavnog tela Rusije, odnosno iz Dume, odakle se oglasio narodni poslanik i prvi zamenik predsednika Komiteta ovog tela, Konstantin Zatulin. On je poslao pismo porodici Đoković u kojem izražava podršku najboljem na svetu.

- Već dugi niz dana ceo svet prati očiglednu nepravdu i segregaciju koja traje protiv, bez preterivanja, najistaknutijeg tenisera svega, čoveka velikog srca i otvorene duše, Novaka Đokovića. Mi u Rusiji, koja je istorisjki uvek bila blisko povezana sa Srbijom i njenim narodom, osuđujemo nedolično ponašanje australijske strane. Njemu izražavamo reči naše iskrene, bratske podrške i nadamo se da događaj, koji se dogodio, neće ni najmanje oslabiti Novaka, već će ga ojačati za dalje pobede i ostvarenja - piše u pismu narodnog poslanika i prvog zamenika predsednika Komiteta državne Dume Rusije, Konstantina Zatulina.

U pismu se podseća na veliku saradnju između ruskog i srpskog naroda u prošlosti, kao i na otvaranje rusko-balkanskog centra u Beogradu. Sada nakon što se to pokazalo kao pun pogodak, Zatulin poziva na organizaciju velikog, zajedničkog turnira dve zemlje koji bi se održao početkom marta u prestonici Srbije, a na koji bi došlo do 50 ljudi iz Ruske federacije.

Narodni poslanik tvrdi da bi Rusija pokrila sve troškove dolaska sportista, a da bi se turnir iskoristio kao promocija prijateljstva dve zemlje. Teniseri bi boravak u Beogradu iskoristili i za druženje, kao i obilazak glavnog grada Srbije i upoznavanje našeg naroda. Isto tako, sa ruske strane se nadaju da bi otvaranju turnira mogao da prisustvuje i sam Novak, što bi umnogome uveličalo čitavu svečanost.

Videćemo da li će do realizacije ove vrlo zanimljive ideje i da li ćemo već za nekoliko nedelja, odnosno 4. i 5. marta, u prestonici Srbije gledati neke od najboljih srpskih i ruskih tenisera.

Video: Novak izveo Jelenu u provod: Pribio je uz sebe pa zapevao hit Halida Bešlića

(Telegraf.rs)

Video: "Hvala vam": Trener Benfike stigao u Srbiju, pa poslao šmekersku poruku pred meč sa Zvezdom

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Srbenda

    8. februar 2022 | 19:22

    Top ideja, samo napred!

  • Vladimir

    8. februar 2022 | 21:05

    Bravo

  • FANTOM

    8. februar 2022 | 19:42

    E jbg, koliko vas u svetu vole možeš misliti koliko će ga tek sada Novaka mrzeti. Ruje, nemojte nas toliko voleti jer kroz istoriju prolismo toliko krvi zarad vas da nam i dan danas rane ne zaceljuju. Pevali smo Rusi dolaze a oni odoše ni refren nismo otpevali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA