Objavljeno je na koji način su lekari odlučivali o Đokovićevoj vizi: Sad je sve još jasnije

 
  • 4

Doktori nisu ni znali da rade na Novakovom slučaju

Prolaze sati i približava se suđenje Novaku Đokoviću u Melburnu, koje će se održati tačno u ponoć po našem vremenu večeras. Srpski teniser se za to vreme nalazi "zatočen" u hotelu "Park", gde su mu ukinuta brojna prava.

Stvar je prilično kompleksna, što uviđaju i australijski novinari, pa list "The Age" u rubrici koju je napisala Sangita Pilaj ističe nelogičnosti i promene koje moraju da se dese u migracionom protokolu.

Ova novinarka ističe da je Australija mnogo naškodila svom imidžu posle ophođenja prema Novaku. On je morao da ispuni zakone i uslove zakona Komonvelta i Viktorije, kako bi pristupio Australijan openu i dobio medicinsko izuzeće.

Međutim, Tenis Australija nije najbolje "razradila" situaciju sa Viktorijom i Federalnom Vladom, pa sada gledamo veliku "brljotinu" i nepravdu načinjenu prema Đokoviću.

Masters Rim Foto: AP/Tanjug

Ključno je bilo to što su dva nezavisna medicinska panela sama razradila i kontrolisala izuzeća od vakcinacije. Pratili su pravila ATAGI-ja iza zatvorenih vrata, bez da znaju ime, godište, nacionalnost, pa čak ni to da li je zapravo prijavljena osoba igrač ili neko drugi ko ulazi u zemlju. Đoković je dobio zeleno svetlo, ali ni to nije bilo dovoljno.

Jer problem je bio što se na nivou Komonvelta nije postigla identična priča, pa se desilo to što se desilo i Novak mora pred sudskim organima da traži svoju pravdu. Ukoliko izgubi, moraće da bude deportovan, a ako ne, sve bi moglo dodatno da se produži i Ministarstvo unutrašnjih poslova bi moglo ponovo da mu ukine vizu.

Šta god da se desi, putnici koji dolaze u Australiju mogu da brinu do daljeg, jer nikada se ne zna da li bi vlastima mogla da "sine" neka nova ideja. U "The Age"-u se nadaju da će ovaj slučaj pomoći da se problem raščisti i razreši, što se nadaju i svi zdravorazmuni ljudi.

Video: Srđan Đoković o Niku Kirjosu: Otkrio šta je Australijanac poručio danas Novaku

(Telegraf.rs)

Video: Evo zašto je Aleksandar Filipović bio "ljubomoran" na košarkaše Partizana prethodnih godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vukodlak

    9. januar 2022 | 15:34

    Smesno od samog sletanja. Novak, je sportista a ne emigrant. I mislim da je tu sve jasno.

  • Realno

    9. januar 2022 | 15:40

    Pa da, čim imaš para odma izuzeće . Neće da može. Naročiti van Srbije.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA