Vlada Australije bez trunke srama: "Ako Novak pobedi na sudu, svejedno možemo opet da ga privedemo"

 
  • 67

Skandalozne tvrdnje pred noćašnje ročište

Australijska Vlada objavila je odgovor na 13 strana na žalbu koju je Novak Đoković uložio Federalnom i porodičnom sudu u Melburnu pred večerašnje suđenje najboljem teniseru sveta.

On ne želi da ga ovi deportuju iz zemlje zbog "neispunjavanja pravila", koja su sami propisali i nekoliko puta menjali bez da su na pravi način informisali javnost.

Da komedija bude još veća, Australijanci su sada objavili odgovor na 13 strana u kojem se izdvajaju dve važne stavke. Prva je da niko ne daje sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno.

- Ne postoji jasno pravilo niti sigurnost da stranac može da uđe u Australiju. Postoje kriterijumi po kojima mi to odobravamo i imamo svoje razloge da odbijemo vizu. Niko nije dao sigurnost osobi da će joj medicinsko izuzeće biti prihvaćeno - piše u obrazloženju.

Ali stavka koja je još više skandalozna je ona da Novak može opet biti priveden čak i ukoliko pobedi na sudu. Time Vlada Australije kao da poručuje da je iznad sopstvenih sudskih organa?!

- Ako sud donese odluku da se optuženi pusti iz karantina na slobodu, mi i dalje možemo da ga stavimo u pritvor, bez obzira na odluku suda. Odluka suda da bude pušten na slobodu, ne garantuje da ga vlasti Komonvelta neće opet privesti - nastavlja se obrazloženje.

Sada je postalo jasno da je sve ovo daleko više od sporta i da se Vlada Australije ponaša krajnje diskutabilno. I sve to pred večerašnje suđenje koje treba da odluči o Novakovoj situaciji.

Video: Sve su rane moje Hristove: Keba posvetio pesmu Novaku, uporedio ga sa Isusom

(Telegraf.rs)

Video: Evo zašto je Aleksandar Filipović bio "ljubomoran" na košarkaše Partizana prethodnih godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ja

    9. januar 2022 | 13:08

    U prevodu to znaci sta god da sud odluci Novak nece moci igrati? Znamo mi da oni Srbe bas ne vole ali ovo sta rade sa Novakom to je iz njih bas previse

  • Tihi

    9. januar 2022 | 13:20

    Novak ima diplomatski pasos. Odrace ih bar 20 milki evra od kazne.

  • cubamaster

    9. januar 2022 | 13:24

    Nek on dobije na sudu i krene sa Srbiju…On neka ode kao pobednik a posle neka se Australija tuzi sama sa sobom

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA