≫ 

Beker moli Novaka da se vakciniše: "Sam sebe zaustavlja u pohodu na titulu najboljeg svih vremena"

- Može da se desi da se okrene iza sebe za deceniju i shvati da je napravio veliku grešku - kaže legendarni Nemac

  • 73
Đoković, Beker Foto: MN press

Boris Beker, nekada najbolji teniser sveta i bivši trener Novaka Đokovića, preporučuje Noletu da se vakciniše kako bi u budućnosti izbegao slične neprijatnosti.

Nemac je podržao Đokovića u borbi sa australijskim vlastima i istakao da mu je Novak kao član porodice.

- Dugo ga znam, radili smo zajedno, bliski smo. Njega posmatram kao člana porodice. U ovom trenutku je jasno da pravi veliku grešku, praktično sam sebe zaustavlja u pohodu na titulu najboljeg tenisera u istoriji - rekao je Beker.

Video: Veliki protest za Novaka ispred Skupštine: Srđan Đoković oštar u izlaganju

Boris je zamolio Đokovića da se vakciniše, iako je svestan da ga Nole neće poslušati.

Ističe i da su Đokovićeva uverenja čvrsta, da je tvrdoglav, da ima principe od kojih neće odustati. Uz to, Beker kaže i da mlađe generacije pokazuju veću odbojnost prema vakcini jer veruju da im neće biti ništa.

- Nisam mogao da razgovaram sa njim, ali moja poruka je da se vakciniše, mada ne verujem da će me poslušati. On ima jaku volju, ali može da se desi da se okrene iza sebe za deceniju i shvati da je napravio veliku grešku. Nije samo u pitanju Melburn. Ovo je nova stvarnost, živimo u drugačijem svetu i teško je videti da će moći da funkcioniše kao profesionalni teniser i obilazi svet, a da nije vakcinisan - zaključio je Beker.

Podsetimo, Đoković koji je dobio medicinsko izuzeće kako bi igrao na turniru koji je osvojio devet puta, sprečen je da uđe u Australiju, pod izgovorom da je loše popunio formulare za vizu. Međutim, mnogo je izglednije da je uvučen u jeftinu političku borbu u Australiji.

Video: Građani ponovo okupljeni ispred Skupštine u znak podrške Novaku Đokoviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boban

    7. januar 2022 | 18:58

    Gospodine Beker postoje ljudi na Balkanu koji neće nikakp prihvatiti tu vašu realnost. Mnogo puta je naš narod rekao NE a čak i bolje grob nego rob. Biće i ovog puta isto. Mi smo na Božijem putu a vo terajte svoje. MIR BOŽIJI, HRISTOS SE RODI.

  • Mile rent-a bubreg

    7. januar 2022 | 19:32

    Pa Novak je već sada najbolji svih vremena.I to ne samo najbolji teniser, već i najbolji sportista svih vremena.Možda ima isti broj GS kao ova dvojica, ali ih šije u svemu ostalom:broj mastersa, broj nedelja na vrhu, međusobni skor...Ja jesam vakcinisan i nemam ništa protiv vakcinacije, ali mi ide na živce kada neko savetuje Novaka da treba da se vakciniše i da je to jedino rešenje.Samo zato što se u Viktoriji trenutno dešava jedna ozbiljna diskriminacija i politički progon.Pa čovek koji ima čitav tim stručnjaka oko sebe će odlučiti šta je najbolje za njega i u skladu sa njegovim ukupnim zdravstvenim stanjem.Siguran sam da ovakvu budalaštinu sa obaveznom vakcinacijom i bez drugih mogućnosti i procedura nijedna druga zemlja ni turnir neće imati.

  • Nadica

    7. januar 2022 | 19:34

    On je vec usao u istoriju tenisa!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA