Federerov navijač i novinar podržao Novaka: "Već je preležao koronu, skandal će koštati Australiju"

 
  • 8

Majkl Koziol iz "Sindej Morning Heralda" pisao je o situaciji iz Melburna u autorskom tekstu

Skandal oko deportacije Novaka Đokovića iz Australije ulazi u treći dan u dalekoj zemlji. Najbolji na svetu je smešten u hotel sa migrantima, a australijske vlasti mu ne daju da pređe u iznajmljeni smeštaj.

Iako se većina Australijanaca slaže sa odlukom Vlade, postoje i određeni koji smatraju da je sve ovo nepravedno. Tako je novinar Sidnej Morning Heralda, Majkl Koziol, inače veliki navijač Rodžera Federera napisao autorski tekst u kojem se oštro okomio na vlasti u Australiji.

Njegov tekst vam prenosimo u nastavku.

- Nisam navijač Novaka Đokovića. Napravio je da Australijan open bude predvidiv, a meni kao vekovnom navijaču Rodžera Federera, dan kada on bude osvojio 21. Grend slem, biće Dan žalosti. Zato nisam ravnodušan danas kada je odbijen na stepenici na putu za Australiju.

Ali ne mogu da ćutim, jer sve ono što se desilo danas je ništa manje od ludila.

Tražiti obaveznu vakcinaciju svim posetiocima u Australiji bilo je možda normalno kada nismo imali nijedan slučaj kovida, ali sada kada imamo po 60.000 slučajeva dnevno, to je smešno. Uostalom, Novak je već preležao koronu.

Pustili smo ga da preleti svet, stavili ga u neprikladnu poziciju sa medicinskim izuzećem, a potom ga smestili zarobljenog na aerodrom satima, dok su policajci lenjirom odmeravali njegovu vizu.

A potom smo svetu objasnili da smo mu nakon odobrene vize, posle dugotrajne drame, preokrenuli odluku, a Skot Morison je izjavio da su "pravila ista za sve".

Naravno da niko ne voli da se ugađa bogatima i poznatima, ali Đoković je imao izuzetak od dva medicinska panela. Da li je stvarno njegov nastup na Melburn Parku tolika pretnja po javno zdravlje. Imamo 91% vakcinisanih, on ni od koga ne traži da izbegne dozu.

Ovaj međunarodni skandal koštaće Australiju, ne samo kao domaćina jednog od Grend slemova, nego i kao destinaciju za nekoga. Hoće li neko stvarno da dođe u zemlju gde jednog dana možete biti lepo dočekani, a onda javno poniženi i deportovani sledećeg? Sve zbog "pravila".

Ova pandemija je ubila, sahranila i kremirala stav mnogih Australijanaca. Činjenica da će ova odluka o Đokoviću biti pozdravljena i popularna, dovoljno govori u kakvoj kulturi živimo.

Bilo bi lepo da vidimo Novaka na letu za Beograd, nakon poraza od Aleksa de Minaura ili bilo koga. Ali nećemo imati tu čast, samo zbog tehnikalija.

A turnir i njegov eventualni pobednik - dobiće sve najgore posle skandala - napisao je Koziol.

Video: Srđan Đoković: Novak je naše sunce i proviđenje

(Telegraf.rs)

Video: Jago objasnio zašto je šutirao poslednji šut protiv Barselone

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Цоа

    6. januar 2022 | 17:17

    Коректно написано

  • Super Brundo

    6. januar 2022 | 17:04

    Djokovic i ostali teniseri ce da budu i odu iz Australije a Australijanci ostaju da zive u ropstvu.To su ostavili svojoj deci.Krivi su jer nisu to sprecili.Dokle bude para bice i Korone.Kad para nestane i kad zavlada glad velikih razmera onda ce da se zavrsi i Korona.To joj je i cilj.

  • DARKO 100%

    6. januar 2022 | 16:52

    KRIV SI STO SI SRBIN,danas smo mi sto su nekad Rusi bili za zapadne medije i visoke politike losi momci

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA