Srbi u Australiji besni: “Velika farsa, stavljaju ga u pritvor kao kriminalca, muka nam je“

 
 ≫ 
  • 4

Političari u dalekoj zemlji ne popuštaju

Australija “gori“ zbog vesti o deportaciji Novaka Đokovića i odbijene vize za ulazak u zemlju. Mnogi Srbi koji žive u ovoj zemlji iskupili su se ispred hotela u kojem je smešten i traže hitno oslobađanje najboljeg na svetu.

Neki od njih su odlučili da stanu pred kamere australijske televizije, gde su javno osuli “paljbu“ po australijskim vlastima, za koje tvrde da se odnose prema Novaku kao prema kriminalcu.

- Verujem da bi Novak trebalo da bude tretiran kao svaka druga osoba. Ako nije vakcinisan, a uđe u ovu zemlju, treba da ide u karantin od 14 dana. To je ono što ja verujem. Ako nije reč o tome, ako je reč o zaustavljanju širenja kovida, to je kako se vi nosite sa tim, kako se druge zemlje bore... Ali ne stavljaju ga u pritvor kao kriminalca, ne uzimaju mu telefon kao kriminalcu i ispituju ga na takav način. Ovo nema veze sa Novakom, ovo vlada Viktorije pokazuje primer na jednom čoveku, da oni rade svoj posao.

Video: Medvedev i Beretini zagrmeli: Australijan open neće biti isti bez Novaka

Jednom čoveku je postalo muka od svega što je australijska Vlada uradila na slučaju Novaka Đokovića.

- Ja mislim da je sve ovo samo farsa, ne može da se ukrca u avion i dođe u zemlju ako nema vizu. Odlučio sam da je ova vlada odvratna, ja sam rođen u Australiji, ali su mi roditelji iz Srbije. Volim Australiju, ali moram da kažem posle ovoga kako su ga tretirali da je ovo odvratno i muka mi je u stomaku. Ne mogu da verujem. Stavili su ga ovde sa izbeglicama, koji su ovde šest-sedam godina. A Vlada im ne daje ni medicinsku pomoć.

Dama iz Srbije podsetila je da je u Srbiji danas Badnji dan, a sutra je najveći hrišćanski praznik.

- Danas je najveći praznik u Srbiji, Badnji dan, a Đokovića će da pošalju kući na Badnji dan i provešće Božić u avionu.

Video: Ori se harmonika i vijore srpske zastave ulicama Australije u znak podrške za Novaka

(Telegraf.rs)

Video: Najbolji momenti meča Jedinstvo- Vojvodina: Ubljani uzeli bod Lalama

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Kosta

    6. januar 2022 | 12:44

    Ako je istina da su dvije neovisne komisije,drzavna i turnirska odobrile ucestvovanje,dali znaci da Carinske vlasti i faktori organizatora AO nisu kompatibilni,da nemaju isti Arsin mjerenja medecinskih rezultata i pravila o izuzecu..Svako radi kako mu se hoce.Uvjeren sam da su Englezi jos jednom pruzili šapu na zbivanja u Australiji.Jedno je sigurno Novak je ponizen ali ostace mrlja na Australijskom dostojanstvu.

  • Zoki V.

    6. januar 2022 | 12:36

    Zakon i treba da bude jednak za sve i držati ga se k'o pijan plota, nema izuzetaka. To što mi tamo nemamo ambasadora je druga stvar, to neka zahvali onome sa kim priča telefonom po pet puta za jedno pre podne.

  • marakuja

    6. januar 2022 | 23:59

    Jel se sramite bar malo sto sluzite tim satanistima vi srpski Australijanci ?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA