Potpuno vakcinisani Nadal stigao u Melburn, Srbi se nadaju da će i Đoković uskoro

 
  • 5

Sve je spremno za start nove teniske sezone u Australiji

Najbolji teniser sveta Novak Đoković nada se da će ipak učestvovati na Australijan openu koji startuje 17. januara u Melburnu gde treba da brani šampionsku titulu.

Nole se povukao sa starta sezone i učešća na ATP kupu koji počinje u subotu, prvog dana nove godine, a na kome je trebalo da predvodi Srbiju u meču protiv Norveške.

Njegovo mesto zauzeo je Dušan Lajović, ali još uvek čekamo potvrdu da li će devetostruki šampion Australijan opena braniti titulu u Melburnu iz razloga što tamo mogu da učestvuju samo potpuno vakicinisani protiv korona virusa ili oni sa medicinskim izuzećem po striktnim kriterijumima lokalnih vlasti.

Đoković je uporno odbijao da kaže da li je vakicinsan ili ne, ali je prethodno izrazio skepticizam prema vakcini protiv korona virusa i govorio da sportisti treba da imaju pravo izbora.

- Nažalost, Novak nije mogao da dođe sa nama, ali mislim da se i on sam nadao, kao i mi, da će nekako biti tu. Nažalost nije, i mi moramo da se nosimo sa tim. Rekao je da ne dolazi na ATP kup, ali i da će pokušati da dođe na Australijan open - rekao je Lajović, a preneo Dejli Mejl.

U međuvremenu, pojedini teniseri su stigli u Australiju, poput Rafaela Nadala koji se pohvalio na Instagramu fotkom iz Melburna.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

- Nemojte nikom reći, ovde sam - napisao je Rafa ispod fotografije sa terena u Melburnu.

Podsetimo, Nadal je potpuno vakcinisan protiv kovida, a nedavno je govorio i zašto se lako odlučio na ovaj korak.

- Samo sam pratio šta preporučuju nadležni i lekari. Ne pravim se da znam više od onih koji se bave virusom. Ako učeni ljudi, naučlnici i lekari, kažu da treba da primimo vakcinu, ko sam ja da im se protivim? Razumem i one koji neže da se vakcinišu, ali mislim da je to sebično s njihove strane - poručio je Nadal.

Da li će mu se Novak pridružiti uskoro, saznaćemo vrlo brzo.

Video: Novak Đoković otrčao u toalet pred uključenje uživo u Dnevnik

(Telegraf.rs)

Video: Evo zašto je Aleksandar Filipović bio "ljubomoran" na košarkaše Partizana prethodnih godina

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA