''Đoković će postati najbolji svih vremena sledeće godine'': Bivši Novakov trener nema dilemu

 
  • 3

Velike reči Čeha

Nekadašnji češki teniser Radek Štepanek i čovek koji je sarađivao sa Novakom Đokovićem krajem 2017. i početkom 2018. godine prokomentarisao je Đokovićeve rezultate, ali se i prisetio vremena njihovog zajedničkog rada.

Tokom srpsko-češke saradnje Đoković je imao hronične probleme sa laktom, a Štepanek kaže da Novak nije bio zdrav ni na jednom turniru na kom je tada nastupio.

- Bilo je to veoma interesantnih sedam meseci, jer je to bio težak period za njega zbog povrede lakta. Nije odigrao nijedan turnir na kojem je bio zdrav, uvek smo morali da pravimo kompromis, a onda je odjednom operisao lakat i počeo da igra veoma rano. Nije završio rehabilitaciju, požurio je - kaže nekada osmi teniser sveta.

Nakon teških meseci za srpskog tenisera usledio je neverovatan period u kom je osvojio osam od narednih 14 Grend slem turnira, izjednačio se sa po 20 najvećih titula sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, a Štepanek smatra da će već naredne godine Novak postati teniser sa najviše Grend slem titula ikada.

- Veoma sam srećan što je prevazišao sve to i što sada igra bez bolova. Neverovatno je šta je uradio. Ono što želi je da postane najbolji svih vremena i verujem da će se to i dogoditi sledeće godine. On menja istoriju na svakom slemu, i verujem da je to rekord koji želi samo za sebe - smatra Štepanek.

Prvu priliku da taj rekord i prigrabi Đoković će imati u Australiji, na prvom Grend slemu u sezoni koji počinje 17. januara. Ipak, i dalje se ne zna sigurno da li će najbolji teniser sveta i biti učesnik, pošto je prijavljen za turnir, ali nije i zvanično potvrđeno da će se tamo i naći.

Video: Novak Đoković pričao o autortetima kod roditelja čija su deca sportisti

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    25. decembar 2021 | 11:18

    Šta će se desiti sledeće godine? Pa on je već najbolji svih vremena.

  • Mane

    25. decembar 2021 | 10:37

    Ako ga ne pecaju na fore oborice sigurno. Vifim dilema oko AO...

  • Mihailović

    25. decembar 2021 | 18:36

    Sada je najbolji, ali svi GS uvode obaveznu vakcinaciju, a po tome bi Nadal mogao osvojiti 21. GS i postati najbolji sa najviše GS titula...Novaka bi mogla zaustaviti ne vakcinisanost protiv kovida šta bi bilo strašno za najboljeg tenisera svih vremena...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA