Đoković saznao prvog rivala u Parizu posle velike drame od skoro tri sata

 
 
 ≫ 
  • 2

Biće to Novakov četvrti međusobni duel sa Mađarom

Najbolji svetski teniser Novak Đoković saznao je ime svog prvog rivala na Mastersu u Parizu koje, inače, počinje tek od 2. kola!

U pitanju je mađarski teniser Martoin Fučović koji je u tri seta pobedio Italijana Fabija Fonjinija, a koji je tri puta igrao protiv Novaka i sva tri puta izgubio. Poslednji put u četvrtfinalu Vimbldona kada je Nole slavio sa 3:0 u setovima.

Kako se završio prvi set, malo ko je pomislio da ćemo u nastavku gledati dramu. Fučović, inače 40. teniser sveta, imao je odličan postotak poena na prvom servisu, dok je u međuvremenu iskoristio svoje brejk šanse i vrlo brzo je poveo sa 5:0. Italijan je uspeo samo da se upiše na semafor za tih 27 minuta koliko su proveli na terenu u prvom setu.

Gde je stao u prvom setu, Mađar je nastavio i u drugom. Uzeo je brejk Fonjiniju i poveo sa 1:0, ali ga je rival ribrejknuo već u narednom gemu. Identičnu situaciju smo videli i u 5. i 6. gemu: brejk Fučovića, potom i Fonjinija za 3:3. Set je otišao u taj-brejk, a tamo je Italijan slavio sa 8:6, iako je Fučović imao jednu meč loptu pri rezultatu 6:5.

Zatim je Fučović bio taj koji je treći set otvorio izgubljen servisom, da bi u 4. gemu izjednačio na 2:2. Pri vođstvu od 3:2, Mađar je imao tri brejk šanse da "prelomi" meč koji je ipak otišao u taj-brejk. A tamo je Fučović iskoristio trežu meč loptu i tako posle skoro tri sata borbe (2.44) zakzao duel sa Đokovićem.

Video: Nole stigao u Pariz, fanovi oduševljeni

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    1. novembar 2021 | 14:19

    Hrabrim korakom napred,svaki korak je pobeda,pobeda do trona

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA