Sramna reklama Federera pred Novakovo finale: Nije važan broj titula, već kako lepo igraš

Neverovatan tajming za reklamu, dan pred Đokovićevo finale Vimbldona

Rodžer Federer - Huber Hurkač Foto: Tanjug/AP

Manje od 24 sata ostala su do finala Vimbldona u kojem će Novak Đoković krenuti ka istoriji tenisa i pokušati da dođe do svoje 20. titule na Grend slem turnirima, čime bi se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom na večnoj listi.

I baš u ovim momentima, u javnost je isplivala reklama za Roleks u kojoj glavnu ulogu igra upravo Švajcarac. Ako sve to nije dovoljno "problematično", onda svakako jesu reči koje se pojavljuju u reklami, a koje su iznervirale mnoge navijače.

- Kako tačno merimo veličinu? Brojem titula? Brojem grend slemova? Možda. Ali ne samo njima. Zato što postoje određene stvari koje brojevi ne mogu da predoče. Brojke neće pokazati da ovaj čovek igra tenis lepše nego što je to i ko ikada činio. Brojke neće pokazati da je ovaj čovek najpoštovaniji sportista na svetu zbog svoje gracioznosti i elegancije kako na terenu, tako i van njega. Istina je, od sada pa na dalje šta god večna lista bude pokazivala njegova legendarnost može jedino da raste. Jer vremenom, zaostavština Rodžera Federera će se pokazati večnijom od bilo kog broja.

I šta je zaista problem u svemu? Pa, dok god je Rodžer Federer bežao ostalima po broju osvojenih Grend slem turnirima, broju sedmica provedenih na čelu ATP liste, onda su te brojke bile nešto najvažnije na celom svetu. Onoga trenutka kada je Novak Đoković počeo da mu se približava, krenula je druga priča.

Baš u momentu kada Novak treba da "izbije" vođstvo iz ruku Rodžera Federera i Rafaela Nadala pojavila se ovakva reklama. Jer podsetimo, Švajcarac verovatno još samo danas ima jedan trofej više na Grend slem turnirima od Đokovića. Ako srpski teniser sutra pobedi Beretinija, na semaforu će stajati 20-20-20, ali valjda ne treba trošiti reči koliko je trenutno najbolji na svetu miljama daleko od pomenutog dvojca na ostalim turnirima.

Uz to, Đoković je bolji do Nadala i Federera u međusobnom skoru. Proveo je najviše sedmica na prvom mestu ATP liste u istoriji tenisa. Osvojio je sve Grend slem turnire bar po dva puta. Osvojio je sve Masters turnire. Zaradio je najviše novca u istoriji tenisa. Jedini je pobedio Nadala i Federera na sva četiri Grend slema.

I onda brojke nisu važne? Jesu, to su fakti. Oni koji kažu da je Novak najbolji svih vremena.

Video: Đoković piše istoriju, a još ni do finala nije došao: Zanimljive činjenice pred 1/4 finale Vimbldona

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • xelor

    10. jul 2021 | 23:26

    upisite ga na balet nikad nije kasno

  • Kraljevčanin

    10. jul 2021 | 23:26

    Iskreno imao je elegantan behend ali je uvek bio p*zda i uvek bez respekta prema drugim igračima, glumio je veličinu a kad ga Nole prevazilazi gotovo u svim komponetama igre i rezultatima počinje da se vadi na "lepotu i šarm"... ipak set sa nulom protiv klinca je signal da je njegov tenis možda lep ali i prevaziđen, to ne može niko da pobije ni reklamom ni ničim više. Najbolji svih vremena je Nole od sutra a on u penziju i nek gleda svoje vreme gde je vladao dok nije došao KRALJ TENISA SVIH VREMENA, NAŠ NOLE!!!

  • Coll

    10. jul 2021 | 23:23

    Koliko postaju ocajni, ovo je nevjerovatno :D

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA