≫ 

Đokovićev meč za istoriju sudi Hrvatica, prva žena u istoriji koja će voditi muško finale!

Marija Čičak vodiće duel našeg asa i Beretinija

  • 17
marija čičak Foto: youtube/keri g

Pohod Novaka Đokovića na treći uzastopni Vimbledon i 20. Grand Slam titulu iz sudisjke stolice u nedelju će nadgledati Hrvatica Marija Čičak (43).

Iskusna sutkinja dobila je najveću moguću odgovornost u svom poslu, ujedno je i postala prva žena kojoj je dodeljeno suđenje vimbledonskog finala u muškoj konkurenciji.

U meču Đoković-Beretini tako će biti srušena još jedna tradicija, što je poslednjih godina postala gotovo pa uobičajena praksa "All England" kluba. Izgrađen je krov, uveden taj-brejk kod 12-12 u odlučujućem setu, a od iduće godine ukida se i "middle Sunday", dan odmora između prvog i druge nedelje.

U nedelju će, pak, novu eru u svetu suđenja otvoriti Zagrepčanka koja iza sebe ima veliko iskustvo, između ostalog je vodila finala teniserki na US Openu i na Vimbldonu te na Olimpijskim igrama u Riju. Finale muškog singla u Londonu joj je definitivno kruna karijere.

- Nadam se samo da ćemo u budućnosti imati veći broj sutkinja na najvišem nivou. To se mora dogoditi, jer smo tako i mi došle ovde - rekla je Čičak u prošlogodišnjem intervjuu za WTA, aludirajući na koleginice Evu Asderaki-Mur (Grčka), Louiz Engzel (Švedska), Paulu Vieiru Souzu (Brazil), ali i na našu Marjana Veljović.

Engleski mediji odluku tumače kao promenu smera u "All England" klubu, gde žele pratiti trendove i praksu u ostalim sportovima.

Mariji Čičak ovo je inače 15. Vimbldon, a osim u Riju, bila je i na Olimpijskim igrama u Atini 2004. te Londonu 2012. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Гаргамел

    10. jul 2021 | 17:14

    Џаба им и да Папа лично суди. Србин је број један у свету ... Србин који није прихватио да игра под туђом заставом !

  • Hmm...

    10. jul 2021 | 17:38

    Ova "anglosaksonska gospoda" su gluplji nego što sam mislio.Računaju na mržnju Hrvata prema Srbima ali su se prevarili u jednoj stvari a to je da Hrvati vole Djokoviča baš kao i ta gospodja koja će suditi meč.

  • Blok 45

    10. jul 2021 | 18:13

    Može da sude zajedno i Klinton, Bler, Vesli Klark, Solana, Odvarajrova ceo haški sud ometlaće ga Nole kao prašinu sa patika.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA