"Dobro je da sam izgubio dva seta, sad sam ušao u turnir": Đoković probio led i sad ide do kraja!

 
 ≫ 
  • 1

Najbolji teniser sveta smatra da ne mora svaki meč da dobije ubedljivo

Novak Đoković nije zabrinut što je morao da se vraća iz deficita od 0:2 u meču sa italijanom Lorencom Musetijem. Čak smatra da je to dobra stvar jer je "probio led"

- Prva stvar koju sam rekao treneru kada sam izašao sa terena je da mi se sviđa što sam izgubio dva seta, što sam morao da se vratim iz tog deficita, jer obično u tom nekom četvrtom kolu, četvrtfinalu, na većini grend slemova koje sam osvojio, uvek imam neki težak meč, gde obično izgubim jedan ili dva seta, kao da se probije led.

- Nemam nikakav preterani fizički zamor iako je ovo bio zahtevan meč, pogotovo u prva tri seta, ali ne osećam da ima fizički neki negativan uticaj na mene i moju pripremu za naredni meč. Štaviše, dopada mi se što sam izgubio dva seta, što sam osetio to neko rasterećenje i sad sam ušao, da tako kažem i zvanično u turnir. Naravno, protivnici i mečevi će biti sve teži, ali drugačiji je osećaj.

- Nemam pribojavanje da ću da izgubim set ili dva i razmišljanje da li moram da dominiram, pošto su sve to naravno misli koje prolaze kroz glavu kada igrate toliki niz godina ako ste jedan od favorita, tako da sad sam zvanično ušao i spreman sam da idem do kraja.

- Beretini će biti nezgodan protivnik, ima jak servis, drugačiji stil igre od današnjeg protivnika. Ima prodorniji, jači forhend, bekhend mu je dosta slabiji ali dobro se kreće i koristi sjano teren, izlazi na mrežu. Taktički za taj meč moram da se premim drugačije nego za ovaj - izjavio je Đoković.

Video: Đoković: Kad sam se vratio na teren jednostavno sam se osetio drugačije, bio sam drugi igrač

(Telegraf.rs)

Video: Deo navijača Benfike stigao je na staidion "Rajko Mitić"

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA