"Publika mi daje energiju čak i kada je protiv mene": Novak motivisan uoči 3. meča na Rolan Garosu

 
  • 1

Naredni rival je Litvanac Berankis u subotu popodne

Najbolji teniser sveta Novak Đoković u subotu nešto iza podneva izlazi na teren u Parizu, a protivnik mu je Litvanac Ričardas Berankis (13.30 časova) sa kojim se dobro poznaje i koji često trenira u Beogradu.

Đoković je, naravno, izraziti favorit u duelu sa 93. teniserom sveta, ali respekt mora da postoji.

- Imao je dve pobede ovde. Više mu odgovara tvrda podloga, ali izgleda da je dosta napredovao. Vrlo je brz, izuzetno snažan u nogama, dobro se "namešta" na loptu. Nema prodoran servis, ali to nadoknađuje ostalim udarcima. Znam šta treba taktički da uradim i kako da se postavim. Nadajmo se najboljem - istakao je Đoković.

Međutim, Novak je svestan da se na terenu jedino on pita.

- Osećaj koji želim da imam o sebi i utisak koji hoću da ostavim kod protivnika je da sam u potpunosti prisutan i koncentrisan na meč, da zaista mora da odigra i više od svog maksimuma, da bi me dobio. Tako se i osećam, dobro i samouvereno na terenu - tvrdi Novak.

Iako je turnir tek počeo, Đoković kaže da mu je forma odlična, a raduje ga i što će biti publike protiv Berankisa.

- To mi godi, to je ono što sam priželjkivao i zašta sam se spremao. Svi turniri koje sam igrao od Australijan opena bili su priprema za Pariz. Naravno da je lepše igrati uz publiku, nego bez nje. Na velikom stadionu s publikom ili bez nje, velika je razlika. Volim da igram s publikom, ona mi daje energiju i podstrek. Čak i ukoliko nisu na tvojoj strani, i to te, na neki način, motiviše - zaključio je Đoković.

Video: Nole posle pehara u Beogradu: Proveo sam se sa porodicom i prijateljima, drago mi je zbog pobede

(Telegraf.rs)

Video: Reakcija Bogdana Bogdanovića na pitanje o povratku u Partizan se neće svideti Grobarima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA