Đoković počistio Kuevasa, svađao se sa sudijom zbog provokatora sa tribina i prošao u treće kolo RG!

 
 
 ≫ 
  • 2

Prilično lak posao za srpskog asa

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u treće kolo Rolan Garosa pošto je bez prevelikih poteškoća izbacio urugvajskog predstavnika, Pabla Kuevasa sa 6:3, 6:2, 6:4.

Kuevas jeste interesantna ličnost i sigurno jedan od zanimljivijih Novakovih protivnika, ali Pablo nije izgledao na terenu kao igrač koji može da pruži ozbiljniji otpor prvog reketu planete.

Jedini impuls od Kuevasa videli smo u prvom setu kada je i prvi došao do brejka, ali odmah u narednom, četvrtom gemu je stigao ribrejk, tako da je taj nalet lako zaustavljen.

Oduzeo je Đoković još jednom servis Urugvajcu i prišao jedan korak bliže pobedi osvajanjem prvog seta.

Ako je bilo manjih muka u prvom, onda se može kazati da se drugi set nije ni igrao. Za pola sata je Đoković napravio još veći iskorak ka trijumfu, tako da je ostalo još samo da se stavi pečat na prolaz dalje.

Novak je u trećem setu imao posao da sačuva brejk koji je napravio u ranoj fazi, što je on i učinio uz dva neverovatno duga i maratonska gema, ali ostvaren je cilj.

Novak će na putu do osmine finala imati Rikardasa Berankisa koji je u četiri seta bio bolji od Džejmsa Dakvorta - 7:5, 2:6, 7:6, 6:0.

Tok susreta:

Treći set:

6:4 - Kraj! Ide Novak dalje!

5:4 - Sada je sve na Đokoviću koji servira za prolaz dalje.

5:3 - Kuevas će servirati za ostanak u meču.

4:3 - Nada se Urugvajac do kraja. Ne popušta i trudi se u svakom poenu.

4:2 - Čuva Novak svoj servis, što je i najbitnije.

3:2 - Ostaje Kuevas u igri.

3:1 - Još jedan maratonski gem koji uzima Đoković, a nadamo se da Novak nije previše nervozan nakon što su provokatori sa tribina pokušali da ga ometu u servisu.

2:1 - Uzima Kuevas prvi gem u ovom setu, ali trebaće mu mnogo više da bi zakomplikovao ovde situaciju.

2:0 - Maratonski gem od skoro 10 minuta pripao je Đokoviću i to može strahovito da utiče na Kuevasa sa psihološke strane.

1:0 - Brejk za Noleta! Kada mašina jednom krene, nema stajanja. I Kuevas je siguran u svoju sudbinu, ali sada gleda da provede što više vremena na terenu koliko je moguće

Drugi set:

Novak Đoković Foto: Tanjug/AP

6:2 - Set za Đokovića! Jednostavno, nije moglo drugačije. Kako vreme odmiče, sve se veća razlika vidi između dva tenisera.

5:2 - Udarao je Novak malo nerezonski u ovom gemu, ali jasno je i njemu da sada sledi ono glavno, a to je servis za osvajanje drugog seta.

5:1 - Osam uzastopnih poena i sada je već jasno kuda sve ide.

4:1 - Još jedan brejk za Srbina! Ovo je bilo prilično lako. Đoković je povezao četiri poena, ali to je izgledalo više nego moćno, a i brzo. Smeši se osvajanje drugog seta.

3:1 - Sada već Urugvajac ne može da zapreti Novaku nikako i sve više gubi korak.

2:1 - Ne dozvoljava Kuevas da Đoković odmakne predaleko. Izgubio je samo jedna poen u ovom svom gemu.

2:0 - Sigurna potvrda i Novak sada totalno kontroliše situaciju.

1:0 - Odmah brejk na startu za Đokovića! Novak je pritiskao protivnika i pritiskao, a onda je jednom skraćenom loptom totalno demoralisao protivnika koji je nakon toga napravio grešku i dopustio brejk.

Prvi set:

Pablo Kuevas Foto: Tanjug/AP

6:3 - Set za Đokovića, a bilo je gusto! Novak je sa dve totalno nejasne greške iznervirao i sebe i navijače, dopustio tri vezane prilike za brejk protivniku koji nije uspeo da iskoristi niti jednu. Kada je došlo do djusa, tu više nije bilo spasa za Kuevasa.

5:3 - Evo traženog brejka! Đoković je izvršio pritisak na protivnika koji je lagano gubio koncentraciju i ritam, dopustio dve brejk lopte, spasao ih, ali onda stiže još jedna koja posle realizacije stavlja Novaka u poziciju da servira za prvi set.

3:3 - Napravio je najbolji na svetu velike probleme protivniku svojim riternom, stigao do 40:40, ali servis za sada dobro sluša Kuevasa.

3:2 - Jedan izgubljeni poen i prednost je ponovo tu. Zaboravio je Novak blagi pad i ponovo preuzima jasnu ulogu favorita.

2:2 - Đoković uzvraća brejkom! Sva šteta napravljena u trećem, sada je popravljena u četvrtom gemu. Kuevas nije uspeo dugo da zadrži prednost.

1:2 - Iznenađujuće, ali prvi brejk ide Urugvajcu... Nije ovo gem koji je svojstven Novaku, često je grešio i nije preuzimao inicijativu.

1:1 - Kuevasov bekhend izgleda prilično dobro i to mu je, uz jednu neiznuđenu grešku, donelo i prvo poravnanje na susretu.

1:0 - Nešto sporiji ritam na startu, ali Novak je bez problema osvojio četiri poena i uzeo prvi gem.

Pre meča:

Đoković je u Pariz dšao sa titulom iz Beograda, lako savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena i prilično je jasan favorit i u ovom okršaju.

Sa druge strane, ekscentrični Kuevas nije neko ko ima konstantnost u igri. Zna da odigra savršen meč, a zna da izgubi lako od autsajdera.

Urugvajac je učestvovao na Serbia Openu 2, savladao je Miomira Kecmanovića, a onda je ispao od Federika Korije koji mu je očitao lekciju.

Do sada, Novak i Kuevas se nisu sastajali, tako da će ovo biti njihov prvi međusobni duel na ATP turu.

Video: Novak protiv luđeg nije igrao: Njegov naredni rival sahranio samog sebe

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Deka

    3. jun 2021 | 15:26

    Ajmo Noleeeee ponosu Srbije

  • Tanče

    3. jun 2021 | 15:40

    Samo napred Novače ldemo na pobedu.👍💗❤❤🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸🇷🇸

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA