Troicki ceni Đokovićeve napore: „Treba da budemo zahvalni Novaku, dao je sve od sebe za Srbiju“

 
  • 7

Selektor Srbije izjavio da je svetski broj jedan rizikovao dosta time što je nastupao i u singlu i u dublu

Iako je reprezentacija Srbije poražena od Nemačke, a samim tim propustila priliku da se plasira u polufinale ATP kupa, selektor nacionalnog tima, Viktor Troicki, istakao je da nije nezadovoljan, naglasviši posebno veliki napor koji je pružio najbolji teniser sveta, Novak Đoković.

On je noćas igrao i u singlu i u dublu, ali to nije pomoglo da se izbegne poraz od Nemaca posle super taj-brejka, koji je rešio pobednika u dvoboju parova.

- Imali smo puno pehova, Filip nije bio u stanju da igra danas, Duci je imao problema sa žuljevima na nozi. Borili smo se i dali smo sve od sebe. Nikola Ćaćić se odlično pokazao u dublu, igrao je fenomenalno, svoj prvi oficijalni meč za reprezentaciju… Igrao je sjajno. Falilo je par poena tu i tamo da se sreća okrene prema nama. Na kraju smo ostali kratki – kaže Troicki.

On se potom osvrnuo na Novaka Đokovića, za kojeg je imao samo reči hvale i kojem se zahvalio na tome što je pristao da igra za Srbiju pred prvi Gren slem sezone.

- Novak je bio fantastičan, odigrao je svaki meč odlično i veoma sam mu zahvalan što je pred Gren slem igrao. Rizikuje i igra naporne mečeve i singl i dubl. Odradio je neverovatan posao. Treba svi da mu budemo zahvalni što ovo radi, što daje sve od sebe za našu zemlju. Ponosan sam što smo se borili do kraja, nismo imali sreće. Ne može svake godine da se osvoji ATP Kup – rekao je selektor tima.

Srpski teniseri se sada okreću prvom Gren slemu u sezoni, a Novak će se u prvom kolu sastati sa Žeremijem Šardijem iz Francuske.

Video: Brazilska igračica tekbola koja je očaraka Noleta

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • NS

    5. februar 2021 | 14:28

    Samo sam posmatrač, ali ovaj selektor još nije zreo za sebe...a ne za posao selektora..

  • Maestro

    5. februar 2021 | 14:48

    Sva čast Novaku, stvarno kada igra za Srbiju ne može mu niko nista i stvarno uvek pokazuje emocije, bez premca naš najbolji sportista svih vremena, naši fudbaleri recimo kada bi tako ginuli za svaku loptu i manje razmišljali o ugovorima i transferima daleko bi dogurali, svaka lu čast i kapa dole..... Kada zavrsi karijeru velika praznina ostaje, kako u srpskom tenisu tako i u svetskom.

  • Maestro

    5. februar 2021 | 16:00

    A onaj Lajovic ne može nikog da pobedi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA