"Bravo, sad si poznat": Novak u finalu RG opet sreo sudiju kog je prozivao i pipao za patiku

 
 
  • 0

Najbolji teniser sveta sigurno nije bio oduševljen izborom glavnog arbitra za duel sa Nadalom

Novak Đoković Novak Đoković dodiruje sudiju za patiku nakon što mu je ukrao set u finalu Australijan opena; Foto: Guliver/Cameron Spencer/Getty Images

Novak Đoković i Rafael Nadal počeli su svoju bitku u finalu Rolan Garosa na Filip Šatrijeu. Po mnogim teniskim stručnjacima, jedna od najvećih teniskih bitaka svih vremena može da nam da odgovor na pitanje ko će biti najveći teniser svih vremena.

Čast da sudi meč dobio je francuski arbitar, Damijen Dumusoa, koji je sudio i finale Australijan opena, a koji je ostao Novaku u sećanju i to po lošem, upravo iz tog finala protiv Dominika Tima početkom godine u Melburnu.

Tada je Dumusoa, u jednoj dramatičnoj situaciji tokom drugog seta odlučio da Novaku izrekne opomenu za prekoračenje vremena za servis, nakon čega je Tim došao do poena bez borbe, a samim tim i do dve set lopte, a Novaka je ta odluka potpuno izbacila iz ritma da izgubi set.

Novak je besneo nakon toga, a dok je prolazio pored sudije, ironično ga je potapšao po patici, uz prozivku "Bravo, sad si postao poznat".

Novak je inače tada prošao dobro, jer je dodirivanje sudije zabranjeno, a koliko je koban kontakt sa sudijom saznao je tek nekoliko meseci kasnije na US openu, kada je diskvalifikovan nakon što je slučajno lopticom pogodio u glavu sudiju Lauru Klark nakon što je poen završen.

Video: Pogledajte kako je Novak isprozivao sudiju posle skandalozne odluke u finalu AO

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA