Sramota je kako teniski svet Novaka optužuje da folira, a Federera za istu stvar dižu u nebesa

 
 
 ≫ 
  • 36

Dvostruki aršini su ponovo "isplivali na površinu"

To da Novak Đoković nema isti tretman u svetu tenisa kao, na primer, Rafael Nadal i Rodžer Federer, sveopšte je poznata stvar!

Iako je godinama unazad najbolji igrač sveta, a verovatno će ubrzo prestići i pomenutu dvojicu po broj gren slem trofeja, uvek se neko nađe da ospori rezultat koji je srpski teniser ostvario u datom trenutku.

Takav je slučaj i posle četvrtfinala Roilan Garosa, kada je Pablo Karenjo Busta napao Đokovića da traži medicinsku pomoć svaki put kada je na terenu gusto. Podsetimo, Đoković se mučio sa povredom tokom meča i krenuo je da igra pravi tenis tek sredinom drugog seta.

- Definitivno se nisam osećao sjajno kada sam izlazio na teren. Dogodilo se nekoliko stvari tokom zagrevanja. Morao sam da otklonim fizičke nedostatke pre izlaska na teren.Nisam imao snage u nogama i trebalo mi je oko set i po da dostignem osećaj lagodnosti i zaista počnem da igram na način na koji to treba da radim - rekao je Đokopvić i dodao:

- Imao sam možda sedam vezanih gemova i onda je usledio brejk u trećem setu. Meč se brzo preokrenuo. Par poena gore-dole, spasio sam brejk loptu u trećem setu i to je bilo to. Bilo je presudno što sam otišao na 2:1 u setovima. Do tog trenutka je bilo tesno, on je imao svoje šanse, ja svoje. Iako je bilo 3:1 za mene bio je ovo izjednačen meč.

Elem, Đoković je zbog tih probelams a povredom, kada je sakupio svu svoju snagu i ostvario trijumf, optužen da je lažirao povredu, dok je Rodžer Federer zbog iste stvari na Australijen openu 2020. dizan u nebesa. Podsetimo, Švajcarac je imao iste probleme kao i Novak sada i njegov preokret protiv Tenisa Sandgrena nazvan je čudom.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Sa navijačke tačke gledišta, to je sasvim u redu. Jednostavo, postoje ljubitelji tenisa koji simpatišu određene igrače i sve ono dobro vezano za nekog drugog pokušavaju da minimalizuju.

Ali ovde je problem sam Karenj Busta, jer je nelogično da sam igrač (čak i mediji i ljudi iz sveta tenisa) dovode u pitanje integritet tako što identičnu stvar najpre nazivaju čudom, a potom i lažiranjem.

Što se tiče samog Španca, verovatno je bio besan što nije iskoristio povredu koju je Đoković imao. S druge strane, u četiri međusobna meča, ne računajući onaj na US Openu kada je Novak suspendovan u prvom setu, Karenjo Busta je uzeo samo dva seta Srbinu.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Jedan na Matsersu u Monte Karlu 2017. godine, što je bila Novakova najslabija sezona zbog povrede lakta, i sada u Parizu. Dakle - oba puta u situaciji kada je Đoković imao opterećenje zbog povrede.

Ono što je rekao posle meča definitivno "ne pije vodu" i neka mu je na čast...

Video: Novak se pribojava povrede: Nadam da ću se oporaviti za Cicipasa, za Pabla su me dva sata spremali

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    8. oktobar 2020 | 13:04

    Nole Srbine, ne obaziri se na mišljenje i kritike raznih budala. Igraj svoju igru do novih titula. Živ bio i Bog te čuvao.

  • Marko

    8. oktobar 2020 | 13:29

    Covek igra najviše turnira od svih, bilo da je beton, trava ili sljaka, treba da mu se zahvale, gde su ova dvojica, Nadal se sprema samo za sljaku, Feder ne moze da izdrži tempo, i nasli naseg Nola da kritikuju, sramota ...

  • WILSON

    8. oktobar 2020 | 13:18

    Za dobrim konjem se prašina diže...neka bleje koliko im volja on je broj 1 na SVETU...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA