Novak o narednom rivalu u polufinalu RG: Igra tenis života, jedan je od momaka koji se najviše trudi

 
 ≫ 
  • 2

Svestan je Đoković da ga protiv Cicipasa čeka težak posao

Osim što je s druge strane mreže imao Pabla Karenja Bustu, Novak Đoković je u četvrtfinalu Rolan Garosa morao da se bori i protiv sebe s obzirom na to da je, nekoliko sati pred meč sa Špancem, imao određenih problema sa povredom.

Na svu sreću, Novak je uspeo da se izdigne iz svega i savlada te bolove, a nedugo zatim i samog Karenja Bustu koji je vodio sa 1:0 u setovima.

- Nisam imao snage u nogama i trebalo mi je oko set i po da dostignem osećaj lagodnosti i zaista počnem da igram na način na koji to treba da radim. Imao sam možda sedam vezanih gemova i onda je usledio brejk u trećem setu. Meč se brzo preokrenuo. Par poena gore-dole, spasio sam brejk loptu u trećem setu i to je bilo to. Bilo je presudno što sam otišao na 2:1 u setovima. Do tog trenutka je bilo tesno, on je imao svoje šanse, ja svoje. Iako je bilo 3:1 za mene bio je ovo izjednačen meč - rekao je Đoković na konferenciji i dodao:

- Definitivno se nisam osećao sjajno kada sam izlazio na teren. Dogodilo se nekoliko stvari tokom zagrevanja. Morao sam da otklonim fizičke nedostatke pre izlaska na teren. Ali kako je meč odmicao osećao sam se sve bolje. Nisam osećao preveliki bol. Ne želim da pokvarim utisak o ovoj divnoj pobedi. Ako izuzmemo set i po na startu, bio sam bolji, diktirao tempo i igru iako nisam imao puno energije.

Đokovićev rival u polufinalu biće Grk Stefanos Cicipas.

- Stefanos je jedan od najboljih tenisera na svetu. Mislim da zaslužuje da bude tamo gde je trenutno po renkingu, u poslednjih godinu dana igra tenis svog života i osvojio je nekoliko turnira. I vrlo je konstantan. Na svim podlogama beleži dobre rezultate.

Stefanos Cicipas Foto: SP/Tanjug

- Dobar je ol-raund igrač, visok, dobro servira, najjači aduti su mu očigledno dobar servis i jak forhend. Njegov bekhend šalje jak spin, izlazi na mrežu, ume da igra agresivno. Ume dobro i da se brani jer se dobro kreće. Kao što rekoh, kompeltan ol-raund igrač - rekao je Novak i dodao:

- I mislim da je jedan od momaka koji se najviše trudi u tenisu. Ima sjajan trenerski tim uz sebe, njegov otac i Patrik Muratoglu su stalno u loži i pružaju mu podršku, ponikao je u jednoj od najboljih teniskih akademija na svetu. Očekujem težak meč. Biće težak za obojicu. Polufinale je, morate da igrate sa teniserima iz top 5 ili top 10. To je ono što je bio cilj. Nadam se da ću moći da budem na najboljem nivou.

>>> U drugom kolu Evrolige večeras (19.30) igra se veliki istanbulski derbi Efes - Fenerbahče. Kvota na tim Vase Micića je 1,60, dok pobeda ekipe koju vodi Igor Kokoškov nosi kvotu 2,55. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Efes - Fenerbahče.

Video: Đoković se borio sa bolovima, ali uspeo da pregazi Španca Karenjo-Bustu

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Qwer

    8. oktobar 2020 | 12:28

    Tako je Novače, poštovanje prema svakom protivniku. To Ti znaš najbolje. Srećno junače!

  • jovo

    8. oktobar 2020 | 13:38

    Jos nisam cuo od Nola de nekog ruzi i kad ga je pobedio ili izgubio.Ovaj spanac je jedva docekao da sudija diskvalifikuje Nola na US Openu .Sad nam drzi neke moralne pridike .Opet da kazem da je pobedio bilo bi sve OK.Neces nikad biti veliki igrac.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA