Nadal u polufinalu Rolan Garosa: Rafa prejak za mladog Italijana

 
 
  • 1

Španac i aktuelni šampion turnira na iskustvo slomio mladog Janika Sinera

Rafael Nadal plasirao se u polufinale Rolan Garosa pobedom nad italijanskim tinejdžerom Janikom Sinerom (19) 3:0 (7:6, 6:4, 6:1)

Očekivao se malo uzbudljiviji meč, ali je to uzbuđenje viđeno samo u prvom setu, a presudilo je iskustvo Španca. Nadal u polufinalu u četvrtak igra protiv Dijega Švarcmana koji je eliminisao Dominika Tima.

Počelo je vrlo tvrdo sve do 10 gema kada na 5:5 Siner pravi brejk i ima servis za osvajanje seta.

Međutim, usledio je  ribrejk Nadala!

Podlegao je Siner pritisku i dopustio Rafi da dođe do dve vezane brejk lopte. Spasao ih je obe Siner, ali nije treću, posle dva izuzetna forhenda Rafe.

Usledio je tajbrejk u kojem se Italijan dobro držao, ali je popustio u završnici i Nadal uzima set sa 7:4

Usledio je drugi set koji je odlično počeo za Sinera poveo je 3:1 posle brejka. Nije Nadalova igra bila na nivou u ovom gemu, pa Siner to kažnjava. Spasao je dve brejk lopte Rafa, ali je Janik odigrao savršeno kod treće.

Rafel Nadal Rolan Garos 2020 Foto: AP/Tanjug

Ali, ponovo je stao kad je najpotrebnije. Na svoj servis  vezuje dva poena, preti, ali nepotrebno igra drop-šot iz ne baš najbolje pozicije. U narednom poenu čist volej šalje u mrežu, 3:3.

Igralo se dale egal sve do 4:4, a onda Rafa pravi brejk. Mnogo sreće je imao kako bi došao do izjednačneja, a onda se na iskustvo snašao i došao do brejk lopte, a nedugo zatim i do brejka.

Janik Siner  Rolan Garos 2020 Foto: AP/Tanjug

Zatim na svoj servis uzima drugi set i tu je verovatno bio kraj meča za Sinera.

Odmah na startu trećeg sera šampion Rolan Garosa daje na znanje da je došao po trofej. Odmah uzima dva brejka za 3:0, zatim uzima svoj servis za 4:0 i to je verovatno bio i kraj nada mladog Italijana.

Uspeo je da uzme gem, a onda je Rafa nastavio da gazi i došao do 5:1, a zatim novim brejkom obezbedio pobedu.

Video: Nole slomio ruskog tenisera za plasman u osam najboljih!

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eNL

    7. oktobar 2020 | 14:51

    čestitke za polufinale Nadalu...ipak je on majstor svog zanata i plus iskustvo ima veliko u ovakvim situacijama. Tako da će ako bog da igrati sa našim Novakom i samim time će uveličati još jednom Novakovu pobedu . a mi ćemo takođe uživati u još jednom spektaklu u igri između njih dvojice večitih rivala.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA