Karenjo Busta "slomio" otpor Bautiste Aguta: Novak čeka šansu da mu se revanšira za US Open

 
  • 0

Španski teniser Pablo Karenjo Busta pobedio je zemljaka Roberta Bautistu Aguta i plasirao se u četvrto kolo Rolan Garosa

Karenjo Busta je u četiri seta i za tri i po sata pobedio upornog Bautistu Aguta sa 6:4, 6:3, 5:7, 6:4 i pokazao da je u odličnoj formi.

Osamnaesti igrač sveta sada čeka Danijela Altmajera, Nemca koji je u svom meču treće runde šokirao Matea Beretinija.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Bautista Agut je bolje startovao u meču u kom je poveo sa 2:0, ali je onda Karenjo Busta zaigrao bolje, odmah uzvratio ribrejkom, a zatim novim poveo 5:4 i svojim servisom rešio taj set.

Pablo je već u prvom gemu drugog seta ponovo oduzeo servis Bautista Agutu posle velike borbe, a onda je potvrdio osvajanje tog seta brejkom i u poslednjem, devetom gemu.

Treći set je pripao Robertu koji je prvo poveo 2:1 brejkom, zatim ispustio prednost za 4:4, pa je vratio u 11. gemu.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Bautista Agut je bio na pragu potpunog povratka u meč jer je iskoristio šansu za brejk u petom gemu kada je poveo sa 3:2.

Međutim, Karenjo Busta se i u četvrtom setu vratio u igru posle zaostatka, vezao je dva brejka i pobedio. On u sledećoj rundi igra protiv Altmajera, a ako prođe njega, ukršta se sa delom žreba u kom je naš Novak Đoković.

France Tennis French Open Foto: Tanjug/AP

Ukoliko Novak prođe Danija Elahija Halana Riverosa, a onda i Kristijana Garina ili Karena Hačanova, onda će dobiti priliku da se revanšira Karenjo Busti za osminu finala US Opena kada je eliminisan diskvalifikacijom posle incidenta sa linijskom sudijom.

Video: Šta je sve stigao Nole! Pogledajte najbolji potez meča Đokovič- Berankis

(Telegraf.rs)

Video: Lalatović odneo tri boda iz Kruševca:Najbolji potezi meča

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA