Miomir Kecmanović osvojio prvu ATP titulu u karijeri!

 
 
 ≫ 
  • 12

Srbin savladao Nemca Hanfmana sa 6:4, 6:4 u finalu turnira u Kicbilu

Srpski teniser Miomir Kecmanović osvojio je prvu ATP titulu u karijeri. Beograđanin je savladao Nemca Janika Hanfmana u finalu tirnira u Kicbilu sa 6:4, 6:4 za 78 minuta.

Opravdao je Kecmanović (47. teniser sveta) ulogu favorita na ovom meču. Igrao je protiv tenisera koji nije ni u top 100, a do turnira se domogao preko kvalifikacija i taj kvalitet je na kraju presudio.

Kecmanović je prvi set dobio brejkom u trećem gemu, posle čega je spasao i dve brejk lopte i prvi set rešio u svoju korist sa 6:4.

U drugom je Kecmanović odmah oduzeo servis rivalu, ali je u četvrtom gemu i on prepustio brejk Hanfmanu pa se ušlo u napetu završnicu. Odlučujući momenat viđen je u sedmom gemu, kad je 24-godišnji Beograđanin iskoristio prvu brejk loptu i time trasirao put ka tituli.

Do najvećeg uspeha u karijeri stigao je u svom drugom finalu, a nakon što je prošle godine izgubio u Antaliji od Lorenca Sonega.

Na putu do titule u Kicbilu Kecmanović je zabeležio ukupno pet pobeda, protiv Nišikorija, Tompsona, Delbonisa, Heslera i Hanfmana, a pored trofeja od ponedeljka ga očekuje i siguran skok na ATP listi negde oko 40. mesta.

Video: Miomir Kecmanović obrisao Zvereva! Da li je ovo Novakov naslednik?

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA