"Vika" ne staje: Azarenka "preskočila" Poljakinju za osminu finala

 
 
  • 0

Beloruska teniserka Viktorija Azarenka pobedila je Poljakinju Igu Svjatek u dva seta i plasirala se u četvrto kolo US Opena

Viktorija Azarenka, Masters Sinsinati Foto: Ap/Tanjug

Azarenka je slavila sa 6:4 i 6:2 za sat i 39 minuta igre i bila je bolja u nekolicini detalja.

Pre svega bolje je servirala i tako stvarala sebi manje neprilika, iako joj je realizacija drugog servisa bila katastrofalna (tek 3/16).

Azarenka je pogodila dva vinera manje od rivalke (25), imala je i pet grešaka manje (19) i prvi brejk je napravila u četvrtom gemu i trenutku kad je već zaostajala brejk.

Vezala je četiri gema, povela 4:2 i onda uz još jedan izgubljen i treći dobijen servis protivnice došla do 6:4.

U drugom setu je od osam gemova viđeno šest brejkova. Činilo se kao da niko ne može da sačuva svoj servis, ali je Azarenka ipak u tome bila uspešnija, povela je sa 4:2 i onda konačno uzela jedan gem na svoj servis za 5:2.

Posle toga je njena protivnica malo bila uzdrmala, a 27. teniserka sveta je treću meč loptu pretočila u pobedu i plasman u narednu rundu gde je čeka Čehinja Karolina Mučova koja je bila bolja od Sorane Kirstee u tri seta 6:3, 2:6, 7:6.

Od mečeva između subote i nedelje, Medison Kiz je predala u drugom setu meč Francuskinji Aliz Korne pri rezultatu 7:6 (4) i 3:2 za Korne, dok je Sofija Kenin u dva seta savladala On Žaber - 7:6 (4), 6:3.

Video: Đoković pretrčao preko Štrufa do osmine finala US opena

(Telegraf.rs)

Video: Kragujevčani pregazili "traktoriste" u Loznici

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA