Hrvati u panici: Zbog selfija s teniserima "gorele" 4 telefonske linije, lekari smiruju strahove

 
  • 0

U izolaciji u Zadru su 124 osobe, kažu iz Zavoda za javno zdravlje u tom gradu

Dobra vest je da niko nije bio pozitivan na korona virus od onih koji su testirani u utorak, dva dana posle otkazanog finala Adria Toura.

Grigor Dimitrov je objavom da ima korona virus, u nedelju bacio "bombu", pa je COVID-19 iste večeri otkriven kod Borne Ćorića, Marka Panikija, Kristijana Groha, a sutradan kod Novaka i Jelene Đoković i Viktora Troickog.

Ovakav razvoj događaja sručio je salve kritika na račun najboljeg tenisera planete, ali i ogromnu zabrinutost među lokalnim življem, pa Jutarnji piše da su epidemiolozi otvorili čak četiri telefonske linije da bi odgovorili na sve nove pozive u Zadru.

Od sto šezdeset četvoro testiranih, samo je četvoro pozitivno, a u izolaciji su 124 osobe.

- Sve te osobe su vezane za rad na teniskom turniru tokom prošle nedelje - rekao je doktor Alan Medić iz zadarskog Zavoda, a prenosi Jutarnji.

Napomenuo je da se posle početne histerije broj poziva smanjio, ali je samo prvog dana bilo više od 600 poziva i praktično su zvali svi koji su bili posredno ili neposredno u blizini igrača.

- Najčešće se radi o onima koji su snimili selfije s teniserima pa pitaju da li moraju u izolaciju ili na testiranje. Taj trenutak koliko traje snimanje selfija, a u Zadru ih je bilo na hiljade, epidemiološki se ne može smatrati razlogom za testiranje, pa ni za samoizolaciju jer je mogućnost za zarazu u tom slučaju minimalna - uverava Medić.

Video: Đorđe Đoković: Skoro smo saznali za Dmitrova, teško nam je, svi će biti testirani

(M.LJ)

Video: Sferopulos: Ne razmišljamo o pojačanjima

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA