Novak hoće da pomogne kolegama, a ja bolnicama i ugroženim porodicama: Beretini podržao Tima

 
 ≫ 
  • 8

Kaže da je Đokovićeva zamisao dobra, ali Mateo ima druge prioritete

Italijanski teniser Mateo Beretini nije jedan od zagovornika pomoći igračima sa nižim renkingom.

Poslednjih nedelja se zbog pandemije korona virusa teniseri svrstavaju uglavnom u dva tabora - za i protiv pomoći onima koji su izvan 100 i 200 najboljih na planeti i koji nemaju dovoljna primanja kad nema turnira.

Najbolji teniser planete Novak Đoković zastupa ovu prvu skupinu i jasno je izneo plan da igrači iz top 100 pomognu donacijama zajedničkom fondu sa do 30.000 evra.

Ovakvom planu se usprotivio Dominik Tim, rekavši da ne želi da daje svoj novac samo zato što bolje od ostalih radi svoj posao, a Beretini ima sličnu zamisao kada je reč o tome kome treba pomoći.

- Ja radije biram da pomognem onima koji su u složenijim situacijama, kao što su bolnice, ugrožene porodice, pre nego teniserima, čak i da ima mnogo njih kojima treba pomoć. Projekat je dobar za tenis i pokazuje da postoji briga za slabije rangirane kolege - rekao je Beretini za Gazetu delo Sport.

On se osvrnuo i na neminovno pitanje povratka "belog sporta" kog nije bilo još od pre Indijan Velsa.

Turniri su otkazivani redom, Rolan Garos je pomeren, Vimbldon je otkazan kao i Majami, Monte Karlo, Rim i Madrid i pitanje je šta je od teniske sezone uopšte ostalo da se igra ako ne bude ni US Opena.

- Da li je sezona gotova? Nadam se da nije, ali nisam baš siguran u to. Ja sam spreman da igram, ali osnovno je da zaustavimo virus i počnemo opet normalno. Ja ne mislim da je vreme da turniri počnu već sad, ali to treba da kažu naučnici - istakao je Beretini.

Da podsetimo, Italijan je sezonu pre prekida dočekao kao igrač koji je najviše napredovao u 2019. i kao osmoplasirani teniser na ATP listi, koja je po izbijanju pandemije korone zamrzla renking igrača.

Video: Vrhunski potez Novaka zbog kog je Federer progutao knedlu

(M.LJ)

Video: Igrač Bostona video Sombor shuffle na delu: Jokić ga zaludeo, pa dao koš

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivica Adamov

    10. maj 2020 | 07:50

    Novak je human i razuman, altruista velikog srca. On u dubini svoje duse dobro zna kako i kome treba pomoci. Ziveo nam Novace jos stotinu leta!

  • Agent.

    9. maj 2020 | 23:28

    Majstore ja još nisam procitao da si pomogao svojoj zemlji a tek nekoj drugoj. Novak je tvojoj državi uplatio milion sto ti nećeš za 10 života.

  • Lud zbunjen

    9. maj 2020 | 22:32

    Pa pomoć bolnicama se kod Novaka podrazumeva, zato on o tome ne priča nego traži kome treba dalje pomoći...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA