Đoković objasnio zašto šalje ljubav posle svakog meča: Najvažnija lekcija koju sam shvatio

 
 ≫ 
  • 8

Srpski teniser rešio je da slobodno vreme koje sada ima iskoristi da pomogne ljudima

Novak Đoković nastavlja sa svojim emisijama uživo na Instagramu gde priča sa vrlo zanimljivim sagovornicima koji su njemu pomogli da prebrodi razne krize.

Jean od njih je i Doktor medicine Žarko Ilić, koji je reiki učitelj, a emisija koju je Novak pokrenuo zove se "Svesno življenje"

Reiki je tehnika nekonvencionalnog lečenja energijom, u Srbiji je još 2007. godine priznat kao tehnika koja može da se koristi kao dopuna lečenju. Koristi se za smanjenje stresa i relaksaciju kao i za lečenje uopšte.

Slomim reket opsujem, ali shvatim da sam pogrešio

Novak se u jednom trenutku razgovora dotakao i nekih stvari i događaja kojima se nije ponosio, a koje je činio tokom karijere.

- Kada se ponašam ružno, opsujem ili slomim reket, jako brzo nakon toga osetim taj trenutak i shvatim da je to nešto pogrešno, da nije dobar primer za mlade ljude, sportiste koji me gledaju.

Novak Đoković slomio reket Printskrin: Youtube/ vak tennis

- Nosio sam to kao program u sebi, kad god neko nešto kaže ili vidim reprizu toga kad sam bacio reket, u meni se pojavi neka kritika prema sebi. Onda sam na jednom konkretno primeru naučio kako da prebrodim, a to je prihvatanje.

Izvinjavanje samom sebi

- Kako prihvatiti jednostavnu situaciju da se nalaziš u situaciji da si odreagovao kako nisi želeo, povredio si nekoga. Prihvatiš to i nastaviš dalje i pokušaš da iz toga naučiš i da kažeš izvini i sebi i toj osobi koju si povredio - rekao je Đoković.

Đoković kaže da mu ljudi često postavljaju pitanje o ritualu nakon mečeva kada publici "šalje ljubav".

- Dobio sam nekoliko puta pitanje: 'Ti igraš protiv najvećih rivala, na najvećim stadionima i svi navijaju protiv tebe i ti uprkos svemu tome održiš ritual i šalješ ljubav svima i nasmeješ se svima nakon meča?'

- Ja osećam da to radim upravo zbog sopstvenog rada i sopstvene transformacije i pretvaranja svih tih negativnih emocija koje sam doživeo u pozitivne - istakao je Đoković.

(Telegraf.rs)

Video: Driftovanje iz prvog lica: Evo kako to izglead kada se nalazite u automobilu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Перагеније

    4. maj 2020 | 21:34

    "Ja osećam da to radim upravo zbog sopstvenog rada i sopstvene transformacije i pretvaranja svih tih negativnih emocija koje sam doživeo u pozitivne" - ТО је Православље...

  • Luka

    4. maj 2020 | 20:15

    Djokovic je ko Naruto.Jedini koji bi ujedinio srbe.

  • Др

    4. maj 2020 | 21:22

    Не знам, али мислим да већина гледалаца то не заслужује!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA