Čovek koji je prekinuo nestvaran niz Federera: Nudili su mi 100.000 da namestim meč na AO

 
 ≫ 
  • 0

Odbio je, ali je na kraju opet izgubio

Sergej Stahovski Foto: Guliver/Mike Hewitt/Getty Images

Ukrajinski teniser Sergej Stahovski priznao je da je 2009. godine imao ponudu da namesti meč 1. kola na Australijan openu.

Stahovskom su za poraz od Arnoa Klemona nudili 100.000 evra koje je on odbio, ali je na kraju svakako poražen rezultatom 3:2 u setovima.

- Kada sam bio na AO 2009. godine, ponuđeno mi je 100.000 evra da namerno izgubim meč. Na kraju sam izgubio, iako sam vodio 2:1 u setovima. Da sam, prilikom izlaska s terena, video čoveka koji stoji iza toga, udario bih ga reketom - rekao je Ukrajinac i dodao:

- Pitali su me ko je to bio, a ja sam rekao: Možete li da sačuvate moju porodicu? Jer on je običan pion, a iza njega stoje ljudi koji su opasni, a moja cela porodica je u Ukrajini. Rekli su da oni (TIU) ne mogu ništa da garantuju.

Stahovski je inače stekao slavi na Vimbldonu 2013. kada je prekinuo sjajan niz Rodžera Federera koji je do tada igrao na 36 uzastopnih četvrtfinala na Gren slemovima.

Trenutno je 169. teniser sveta, a najbolji "renking" mu je bio 2010. kada je bio 31. na svetu.

Video: Federeru nedostaje tenis: Švajcarac trenirao po snegu u svom dvorištu

(Telegraf.rs)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA