Šef kuhinje koji je za Đokovića spremao domaće specijalitete: Jeo je sarmice, ajvar, kiseli kupus...
Miloš je na Rtnju pripremao hranu za najboljeg tenisera sveta i njegovu suprugu
Novak Đoković se priprema za američku turneju i sakuplja energiju za predstojeće izazove na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju, gde će braniti 1. mesto na ATP listi i napasti večni rekord Mastersa.
Posle osvajanja turnira u Dubaiju, Novak se vratio u Srbiju i iskoristio je slobodno vreme da prikupi energiju i uživa sa svojom suprugom Jelenom u obilasku Srbije.
Pošto je poznato da Novak i Jelena vole planinarenje, iskoristili su priliku da obiđu Rtanj, a posle osvajanja najvišeg vrha planine - Šiljka, objavili su i zajedničku fotografiju sa prelepim pogledom.
Novak i Jelena su oduševili osoblje u hotelu u kojem su odseli, a Telegraf je imao priliku da razgovara sa šefom kuhinje hotela Ramonda, Milošem Ristićem koji nam je dočarao kakav su utisak Đokovići ostavili na osoblje, da li su bili zahtevni gosti, šta im je spremio za jelo i u kojoj domaćoj hrani i proizvodima su uživali.
- Hotel Ramonda je mali planinski butik hotel koji se nalazi na planini Rtanj. Jedna od naših specifičnosti je i personalizovana usluga gde svakog gosta tretiramo kao VIP ličnost. U skladu sa tim, svi zaposleni hotela su se prema Đokovićima ophodili kao prema drugim gostima, a naravno da je svima nama bila čast i zadovoljstvo da ugostimo najboljeg sportistu i ambasadora naše zemlje u svetu - rekao je Miloš na početku razgovora za Telegraf.
On nam je otkrio da je većina zaposlenih bila u prilici da razgovara sa Novakom i da ih je oduševilo što je neverovatno prirodan i kulturan.
- Većina zaposlenih je imala priliku da razgovara sa Novakom i Jelenom. Pored svih titula i osvojenih turnira i nagrada, Novak je neverovatno prirodan i kulturan mladić, što zapravo mnogo govori o njemu kao ličnosti i potvrđuje da zaista zaslužuje mesto koje zauzima na svetskom tronu.
Ističe da nije bilo treme kada je saznao da treba da sprema hranu za najboljeg tenisera sveta.
- S obzirom na to da sam u ovom poslu više od 15 godina, imao sam priliku da u kulinarskim krugovima saznam nesto više o njegovom načinu ishrane. Bio sam uzbuđen i želeo sam da pripremim upravo ono što on voli, a da to, opet, bude prilagođeno našem podneblju i planini Rtanj.
Otkrio nam je i u kojim jelima je Novak imao priliku da uživa na Rtnju.
- Kao i svi uspešni sportisti, porodica Đoković se hrani zdravo i kvalitetno. Trudili smo se da udovoljimo njihovom ukusu, ali i da im približimo specijalitete ovog kraja. Uživali su u našim domaćim proizvodima, kao što su sarma, sarmice od zelja, ajvar, kiseli kupus... ali i ostalim sadržajima hotela, posebno u prirodi, svežem vazduhu i čarima mistične planine Rtanj.
Zna se da Novak ima specifičan režim ishrane i da koristi određene namirnice koje nije lako nabaviti, ali ni to nije bio problem za šefa kuhinje.
- Moderna kuhinja i savremena hotelska ponuda se baziraju na zadovoljenju najzahtevnijih potreba i nijednog trenutka nismo strahovali da nećemo moći da odgovorimo Novakovim zahtevima. Iako se nalazimo u Istočnoj Srbiji, nabavka ne zaostaje za hotelima u velikim turističkim centrima, ali i mi kao hotel, za razliku od većine drugih, sarađujemo sa poljoprivrednom zadrugom osnovanom upravo iz razloga snabdevanja našeg hotela.
- Na taj način, svim našim gostima su na raspolaganju zdrave, sveže i organske namirnice. Kulinarstvo je profesija koja zahteva kreativnost i inovativnost, a ja se trudim da pratim svetske trendove, ali i da ih povežem sa tradicionalnim specijalitetima ovog kraja.
Miloš je još jednom istakao da mu je čast što je bio u prilici da kuva za Novaka Đokovića.
- Novak Đoković je svakako naš najuspešniji sportista i najpoznatija ličnost koja predstavlja našu zemlju u svetu. Bila mi je velika čast i privilegija da kuvam upravo za njega u našem novootvorenom hotelu. U ovom poslu, često se susrećem sa poznatim ličnostima iz zemlje i inostranstva koji posećuju vrhunske hotele, u kojima sam radio, što je svakako i hotel Ramonda.
Miloš veruje da će posle Novakove posete planina Rtanj dobiti još veću popularnost kod turista iz Srbije, ali i širom sveta.
- Sigurno je da će poseta Novaka Đokovica zaintrigirati određeni broj ljudi da poseti naš hotel i osvoji vrh Rtnja - Šiljak. Cilj nam je da razvijemo novu turističku destinaciju i promovišemo ovaj deo Istočne Srbije i još neotkrivenu mističnu planinu Rtanj. Raduje nas što je i sam Novak najavio ponovni dolazak, što govori o tome da je nakon uspešnog turnira i još jedne osvojene titule zaista uživao sa svojom suprugom, napunio se pozitivnom energijom i pripremio za nove pobede.
- Čini mi se da o Rtnju više znaju strani gosti, dok ga domaći gosti tek otkrivaju. I na kraju, ponosni smo na rečenice koje je Novak lično upisao u našu knjigu utisaka: "Veoma smo zahvalni na izvrsnoj gostoljubivosti, ljubaznosti i trudu svih ljudi u hotelu da nam omoguće što prijatniji i lepši boravak. Uživali smo i vrlo rado ćemo se vratiti u skorijoj budućnosti". Rtanj je moćan i tajanstven i definitivno poziva i doziva ljude ka njemu - zaključio je Miloš za Telegraf.
Video: Ljubav majke i sina! Nole Dijani naručio pesmu Lepe Lukić, pa su zagrljeni zaplesali
(D. Uštević)
Video: Luis Ibanjez posle Barselone priznao: "Nedostaje mi ova atmosfera"
Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.
Marko
Text je odličan, ali imam zamerku - Novak Đoković nije najbolji sportista Srbije, nego najbolji sportista sveta :-) To je osoba koja nas svakog dana uči onome kakvi treba da budemo, pravi uzor i reprezent Srbije, osoba koja nas uči kako treba da volimo svoju zemlju. Svaka čast, najveći šampionu Inače, imao sam prilike da budem u hotelu Ramonda, čarobno mesto a posebno hrana.
Podelite komentar
WILSON
SVAKA čast NOVAČE SSMO UŽIVAJTE!!!🌹🌹🌹🎄🎄🎄🍻🍻🍻❤❤❤
Podelite komentar
Riki
To je legenda prijatno care
Podelite komentar