Rus od kog je Federer zazirao tvrdi: Đoković sigurno prestiže Rodžera, igraće do 40 godine!

 
  • 0

Novak ima vremena, ubeđen je ekscentrični Safin

Bivši ruski teniser Marat Safin uveren je da Novak Đoković ovim tempom kojim igra prestiže Rodžera Federera po broju Grend slem titula.

Ovakva tvrdnja potkrepljena je Novakovim nedavnim trijumfom u finalu Vimbldona posle pet setova i pet sati tenisa.

- Mislim da će Novak prestići Rodžera jer mu je ostalo još mnogo vremena, ima 32 godine. Naravno, sve zavisi od okolnosti, ali ukoliko bude zdrav i ukoliko nastavi ovako da igra biće u stanju da igra do 40. godine - rekao je Safin.

Rodžer Federer je svojevremeno, dok se Novak još probijao na teniskoj mapi 2007. godine govorio kako više na terenu zazire upravo od Safina, a da smatra Rišara Gaskea talentovanijim od Đokovića.

Uprkos tome, srpski igrač je napravio veliku karijeru i od tada do sada osvojio 16 Grend slem titula. Safin u svojoj kolekciji ima dve, ali dugovečni Federer ima 20.

- Federer je imao sreće jer je tokom karijere izbegao ozbiljne povrede. Naša generacija je imala probleme – Kuerten i Nalbandijan mučili su se sa kukom, ja sa kolenom, povukao sam se sa 29 zbog povrede. Već sa 30 godina osećaš se starim jer igraš dugo - objasnio je Safin.

Priliku da dodatno smanji razliku za Federerom, ali i Rafaelom Nadalom (18 GS), Novak će imati već na US Openu koji počinje 26. avgusta.

VIDEO - Srđan Đoković o Novakovom istorijskom uspehu na Vimbldonu

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA