Kokain se slučajno pomešao sa lekovima: Britanski teniser izneo vrlo "originalnu" odbranu, pa suspendovan na godinu dana

 
  • 6

Nismo često u prilici da čujemo ovakvo opravdanje

Britanski teniser Den Evans suspendovan je na godinu dana nakon što je bio pozitivan na kokain na doping testu. Četvrti reket Britanije "pao" je na doping kontroli u aprilu na turniru u Barseloni.

Ni prvi ni poslednji sportista koji se suočava sa kaznom zbog korišćenja nedozvoljenih sredstava, ali je njegovo opravdanje sigurno najoriginalnije ikada.

Naime, Evans tvrdi da se "kokain slučajno pomešao sa lekovima koje koristi jer su se našli u istom džepu torbe".

Upravno telo Svetske teniske federacije objasnilo je da je kokain skinut sa liste zabranjenih supstanci jer ne doprinosi poboljšanju performansi igrača, a obzirom da je ustanovljeno da Evans nije konzumirao na turniru, izrečena mu je kazna od 12 meseci, umesto četiri godine.

ITF je kao olakšavajuću okolnost uzeo i da je pronađena mala količina kokaina, kao i činjenicu da je Evans priznao "grešku".

Britanac će morati da plati novčanu kazna, a biće mu oduzeti i bodovi koje je osvojio u periodu od testiranja do objavljivanja rezultata.

Evans namerava da se vrati tenisu po isteku kaznu u aprilu 2018. godinu, budući da se kao početak suspenzije računa datum objavljanja testa.

(Telegraf.rs)

Video: Milojević posle Benfike: "Mi nismo ovde da igramo polufinale i finale Lige šampiona

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cika Velja

    3. oktobar 2017 | 21:40

    Pronasli mu lekove u kokainu??? Treba da promeni dilera!!!

  • Putin R.S

    3. oktobar 2017 | 21:42

    Samo na godinu dana??? Troickog su suspendovali na 11/2 dana zbog kasnjenja jedan dan na kontroli.

  • Mihailović

    4. oktobar 2017 | 08:42

    Strašno, šta mu je radio kokain u torbi kad ga ne koristi...sjetim se samo kako je kažnjen Troicki koji je bio čist , samo zbog straha od igle...navikli smo na duple standarde i u sportu kao i u politici...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA