Jokić kupio novog konja u Italiji: Potomak čuvenog pastuva, ima osam pobeda i zaradu od 35.000 evra

Centar Denvera ponovo demonstrirao ljubav prema plemenitim životinjama

  • 2
Nikola Jokić Foto: Nikola Tomić

Opšte je poznata činjenica da je NBA as Nikola Jokić veliki zaljubljenik u konje. Njegov konjički klub "Drim kečer" beleži veoma dobre rezultate, a po svoj prilici u narednom periodu treba očekivati još bolje jer je ergela centra Denvera pojačana novim rasnim grlom.

"Sportski žurnal" piše da se Jokić opredelio za kupovinu još jednog konja i to u Italiji.

U pitanju je kastrat Breno Laumar, starosti četiri godine, a koji je zaradio već 35.000 evra i do sada ima osam pobeda i sedam plasmana u 18 startova.

Potomak je čuvenog italijanskog pastuva Varene.

Jokić je, navodno, prvobitno planirao da grlo dođe u Srbju, ali ga je ostavio u Italiji još neko vreme gde je nastupao na hipodromu San Paulo u Monteđorđu i osvojio šesto mesto.

Centar Denvera je poznat kao čovek koji troši najviše novca na konje. Često i sam provodi vreme u štali, čisteći je za svoje ljubimce.

Prema poslednjim dostupnim informacijama, koje nam je prilikom posete Somboru i reportaže sa trke Jokićevih konja na leto 2019. godine otkrio njegov otac Branislav, porodica Jokić ima ergelu od pet trkačkih konja, a planira i veliku investiciju u hipodrom u Somboru koja se kreće do milion evra.

Cena vrhunskog konja može da dostigne i cenu od 15.000 evra, a najskuplji ikada koji je prodat Japancima iz Srbije dostigao je i neverovatnih 300.000 evra.

Konji su u svetu ozbiljan biznis, pa tako i Tomas Miler koji poseduje tri konja, ima biznis tako što prodaje semenu tečnost svojih konja, koja se kreće do 1.600 evra.

Video: Kako je Nikola Jokić zavoleo konje?

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Crnogorac

    23. mart 2021 | 12:28

    Milioner, vrhunski igrac ,mlad jako,svijetski priznat nba igrac,sa stomacinom,nema pravila

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA