Dobija li Srbija "novog Novaka"? Jake reči Kecmanovića: "Hoću da budem najbolji na svetu i GS šampion"

 
 
  • 25

Drugi reket Srbije naporno radi što je počelo da daje rezultate, a ispred sebe je postavio najviše moguće ciljeve za nastavak karijere

Miomir Kecmanović igra najbolju sezonu karijere, a posle američke turneje i sjajnih rezultata na Mastersima u Indijan Velsu i Majamiju ostvario je i ozbiljan napredak na ATP listi, pa je postao i drugi reket Srbije.

Kecmanović je u intervjuu za Telegraf otkrio i šta se krije iza ovako sjajnih rezultata, koliko je na to uticao rad sa argentinskom legendom Davidom Nalbandijanom, kakvi su mu ciljevi do kraja sezone, ali i u nastavku karijere, gde je ispred sebe postavio najviše moguće ambicije, a to su da postane Grend slem šampion i najbolji teniser sveta.

Takođe, otkrio nam je i kakav mu je plan kada su u pitanju turniri na šljaci, gde je odlučio da počne sa Serbia Openom, i zahvalio je Novaku Đokoviću što je omogućio srpskim teniserima jedan ovakav turnir.

  • Strašno ubrzanje na američkoj turneji i ozbiljni uspesi, možeš li malo da nam prokomentarišeš nalet u Indijan Velsu i Majamiju?

- Objašnjenje leži u tome da je konačno krenuo da se isplati sav rad i trud, da je ono što sam gradio i na čemu sam radio u poslednjih godinu dana dobilo na snazi i realizaciji u vidu rezultata koje sam očekivao da će se dogoditi. Jer na kraju svaki veliki rad i trud se isplate i to nije samo obična floskula. Moj tenis je jači, zreliji, verujem u sebe i fizički sam nikad spremniji što je dodatno uticalo da samopouzdanje bude na visokom nivou.

  • Šta se dogodilo ove sezone, svi osećaju da si dodao gas? Čemu to možemo pripisati, na čemu si radio?

Iza svega stoji veliki rad, red, disciplina, posvećenost. Taj momenat fizičke spremnosti je nešto što je mnogo toga promenilo na bolje, jer povećana brzina i izdržljivost omogućuju i raznovrsnost u igri koju sada imam, kvalitetnije udarce i izgradnju poena.

  • Koliko tu ima udela Davida Nalbandijana?
David Nalbandian David Nalbandian, trener Miomira Kecmanovića; Foto: Nstor J. Beremblum / Alamy / Alamy / Profimedia

- David je učinio mnogo, preporodio me kao igrača u potpunosti, uneo mnoštvo noviteta u moju igru, moj pristup mečevima, kreativniji sam i verujem u sebe više nego ikada. Nisu ovi rezultati došli preko noći, mi konstanto na svemu radimo više od godinu dana i ovo su prvi veliki plodovi jednog temeljnog danonoćnog rada.

  • -Približavaš se Top 20, da li je to cilj do kraja sezone i da li možeš sa nama da podeliš sve ciljeve do kraja ove sezone?

- Kao i svaki teniser, sportista imam ciljeve, ali ne i da ih moram realizovati u nekom zadatom roku. Idem korak po korak, sa ciljem da budem najbolji na svetu. Zadatak izuzetno težak, ali rešiv. Put vodi preko Masters i gren slem titula. Nastaviću da radim predano na tome da se upišem u listu posebnih, u listu osvajača gren slema i smatram da to mogu dosegnuti. Pokušaću ove godine da osvojim bar jedan Masters i da obezbedim plasman među 20 na svetu.

  • Monte Karlo, Beograd, Madrid, Rim: Gde možemo da te očekujemo do Rolan Garosa i da li si spreman za sezonu na šljaci?

U ovoj sezoni sam već imao period takmičenja na šljaci, tako da mi neće biti teško prilagoditi se za takmičenja koja slede. Odlučio sam da prvi turnir na sezoni šljake u Evropi krenem Serbia Openom, nakon toga odigraću Minhen, Madrid, Rim i Rolan Garos.

  • Dolaziš na Serbia Open, koliko je različit momenat igre pred svojom publikom i u inostranstvu?
Novak Đoković - Miomir Kecmanović Miomir Kecmanović i Novak Đoković na Serbia Openu; Foto: Nikola Tomić

- Igrati pred domaćom publikom je uvek poseban osećaj sreće i zadovoljstva, što bi se reklo vetar u leđa i posebna motivacija. Drago mi je da imamo Serbia Open, to nam svima puno znači, posebna zahvalnost Novaku što nam je to omogučio. Drago mi je da ću ponovo u publici imati svoje roditelje, porodicu, prijatelje, to nema cenu i verujem da ću pružiti partije na koje će oni biti ponosni.

  • Da li si pričao sa Novakom posle uspeha u Americi, jesu li čestitale kolege na velikom proboju?

- Od Novaka imam veliku podršku i mnogo mi znači svaki njegov savet i svaka reč. Čestitke su stigle od svih kolega i zahvaljujem se svima.

  • Kakvu budućnost ima srpski tenis? Da li, uz tebe, imamo na još nekoga da se oslonimo u budućnosti?

- Srbija je rasadnik talenata i šampiona tako da će srpski tenis uvek igrati važnu ulogu na ATP i VTA turu.

Video: Trening Novaka Đokovića i Miomira Kecmanovića u Dejvis kupu

(M. Bećagović)

Video: Đoković novi predsednik Teniskog saveza Srbije

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    7. april 2022 | 12:48

    Idemoooo Miomire, pozzz iz Banjaluke

  • Ana

    7. april 2022 | 13:13

    Kad jednog dana NOLE prestane igrati ti ces stati na tron. I opet srbin br 1.

  • Sigurno

    7. april 2022 | 14:59

    Ne dobija! Svet nikada vise nece videti nekog kao Djokovic, a kamo li Srbija.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA